Tgrt Haber
26 Şubat 2015 18:17

AB'den gaz pazarlığı daveti

Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz anlaşmazlığı nedeniyle arz sorunu yaşamak istemeyen Avrupa Birliği, her iki ülkenin enerji bakanlarını müzakereler için Brüksel'e davet etti.

AB'den gaz pazarlığı daveti
rusya, ab,

Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz anlaşmazlığı nedeniyle arz sorunu yaşamak istemeyen Avrupa Birliği, her iki ülkenin enerji bakanlarını müzakereler için Brüksel'e davet etti. Enerji birliğinden sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic'in sözcüsü Anna-Kaisa Itkonen,   Rusya Enerji Bakanı Aleksandır Novak veUkrayna Enerji Bakanı Vladimir Demçişin'i "görüşlerini dinlemek ve çözüm için arabuluculuk yapmaya çalışmak" amacıyla davet ettiklerini söyledi. AB'nin arabuluculuğunda taraflar ekim ayında, Rusya'nın Ukrayna'ya mart sonuna kadar doğalgazı hangi şartlarda sağlayacağı konusunda anlaşmaya varsalar da geçen hafta ödemeler ve Doğu Ukrayna'ya verilen gaz konusunda kriz çıkmıştı. Rus Gazprom, Ukrayna'nın mart ayı için ön ödeme yapmaması halinde bu ülkeye verilen gazın haftasonu kesileceği uyarısında bulunmuştu. AB'nin gaz tüketiminin yüzde 30'unu karşılayan Gazprom, bu miktarın yarısını Ukrayna üzerinden geçen boru hatlarıyla Avrupa'ya ulaştırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...