Tgrt Haber
01 Haziran 2023 18:23 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 20:49

Moldova'da kritik temas: Aliyev ile Paşinyan masaya oturdu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın arasındaki kritik görüşme Moldova'nın başkenti Kişinev'de gerçekleşti. Görüşmeye, Charles Michel, Emmanuel Macron ile Olaf Scholz da eşlik etti.

Moldova'da kritik temas: Aliyev ile Paşinyan masaya oturdu
Ermenistan,Azerbaycan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Moldova'nın başkenti Kişinev'de temaslarına hız kesmeden devam ediyor. Avrupa Siyasi Topluluğu'nun ikinci zirve toplantısı çerçevesinde Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile arasında bir görüşme gerçekleşti. Aliyev ile Paşinyan'ın görüştüğü toplantıya, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz da eşlik etti.

SINIR BELİRLEME VE BARIŞ ANLAŞMASI KONUŞULDU

Charles Michel, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Görüşmenin çok iyi geçtiğini belirten Michel, “Mayıs ayında Brüksel'de görüştüğümüz konuları gözden geçirme, koordinasyon, güvenlik, sınır belirleme ve barış anlaşmasını tartışma fırsatı bulduk. Bu toplantı, 21 Temmuz'da Brüksel'de yapılacak bir sonraki toplantı için iyi bir hazırlıktı. Bu da çok çalıştığımız anlamına geliyor” dedi.

İlişkilerin normalleşmesine yönelik tüm olumlu çabaları desteklediklerini vurgulayan Michel, “Avrupa Siyasi Topluluğu’nun İspanya'da yapılacak bir sonraki toplantısı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Aliyev, Başbakan Paşinyan, Başbakan Scholz ve Cumhurbaşkanı Macron'u yeniden bir toplantıya davet etmek niyetinde olduğumuzu belirttik. Bu, Avrupa Birliği'nin ilişkilerin normalleşmesi yönünde daha fazla ilerleme kaydetmesine yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımız anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

EN SON 25 MAYIS'TA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Aliyev ve Paşinyan, en son 25 Mayıs’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla Rusya’nın başkenti Moskova’da üçlü toplantıda bir araya gelmişti.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...