Tgrt Haber
29 Ekim 2023 08:39 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 08:43

Gazze'de bir gecede 130 cinayet daha 

İsrail ordusunun, Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 130'un üstünde Filistinlinin hayatını kaybettiği, onlarcasının yaralandığı belirtildi.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
Gazze'de bir gecede 130 cinayet daha 
gazze,israil,bombardıman

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana devam eden ağır saldırıları 24'üncü gününe girerken sivil katliamı devam etti. Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlean hava saldırılarında 130'un üstünde Filistinli hayatını kaybetti.

TAM SAYI BİLİNMİYOR

Anadolu Ajansı'nın aktardğına göre Gazze'nin En-Nuseyrat, Cebaliye, El-Bureyc ve Eş-Şati mülteci kampları ile Bi'r Nace, Deyr Belah, Refah ve Han Yunus kentleri, Eş-Şucaiyye, Ez-Zeytun, Et-Tuffah ve Tel-el-Heva mahalleleri bombardıman altına alındı . Şati Mülteci kampında gerçekleştirilen saldırılarda onlarca Filistinli ölürken, onlarcası da yaralandı. Sayıya ilişkin bilgi verilmedi.

SİVİL HALKIN EVLERİ HEDEFTE

Tel el-Heva, Tuffah ve Şucaiyye mahalleleri ile El-Bureyc ve Nuseyrat mülteci kampları, Bi'r Nace ve Deyr Belah'taki saldırılarda da çok sayıra ölen ve yaralanan oldu.

Zeytun Mahallesi'nde pek çok eve düzenlenen saldırılarda en az 30 Filistinli öldü, onlarcası yaralandı.

Cebaliya Mülteci Kampı'nda sivillerin yaşadığı evlere gerçekleştirilen saldırılarda da en az 45 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Han Yunus ve Refah'taki saldırılarda en az 57 Filistinli yaşamını yitirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...