Tgrt Haber
30 Ocak 2024 14:46 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 14:46

Gazze'de kayıplara karışan Kanadalı gazetecinin son mesajı ortaya çıktı

İsrail'in 116 gündür saldırılarının sürdüğü Gazze'de kayıplara karışan Kanadalı gazeteci Mansour Shouman'ın bir çadırdan paylaştığı son mesajı ortaya çıktı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Independent
Gazze'de kayıplara karışan Kanadalı gazetecinin son mesajı ortaya çıktı
gazze,israil,filistin,kanada

2022 yılında eşi ve 5 çocuğuyla beraber Kanada'dan Gazze'ye taşınan Mansour Shouman'dan 21 Ocak'tan beri haber alınamıyor. Savaşın başlamasıyla beraber ailesini Kanada'ya yollayan, olanları haberleştirmek için Gazze'de kalan Shouman'ın internette videolar yayımlamasına yardımcı olan gönüllü Shadi Sakr, son olarak Han Yunus'ta olduğunu, kendisine bir video yolladığını söyledi. 

''İSRAİL BİZE DİZ ÇÖKTÜRECEĞİNİ SANIYORSA YANILIYOR''

Videoda, ''Çok fazla zamanım yok'' diyen Shouman'ın bir isteği vardı o da ''Lütfen bu videoya geri dönüş yapın'' idi. Shouman, Han Yunus'taki Nasser hastanesinin doğum servisinin yanındaki bir çadırda barınırken, şunları söylemişti:

''İsrail bize bunu yaparak diz çöktüreceğini sanıyorsa yanılıyor. Bir erkek ve Müslüman olarak, doğam gereği Gazze'deki yurttaşların hayatını korumaya ve muhafaza etmeye odaklanmış durumdayım. İsrail'in bize saldırdığı her gün, halka özgürlük yolunda daha fazla mücadele etmesi için güç ve umut veriyor.''

Gazze'de kayıplara karışan Kanadalı gazetecinin son mesajı ortaya çıktı

''40 günden fazla süren baskı, açlık, yetersiz beslenme, elektrik kesintileri, sevdiklerini ve mal varlığını kaybetme gibi durumlardan sonra bile halk 'Elhamdülillah' diyor çünkü burada tarihin doğru tarafında olduğumuzu hissediyoruz.''

ACILI ANNEDEN YARDIM ÇAĞRISI

Shouman'ın ortaya çıkan son mesajının ardından acılı annesi, oğlunun bulunmasına yardımcı olmaları için uluslararası topluma şunları söyledi:

''Kalbim yanıyor. Onunla ilgili bir haber duymak istiyorum. Lütfen, ekibi hakkında bir şey biliyorsanız, gece gündüz onu aramaya çalışan ekibine bildirmeye çalışın.''

İSRAİL ASKERLERİ GÖZALTINA ALDI

Gazeteci Shouman'ın destek olduğu yardım kuruluşlarının çalışanlarından gelen bilgiye göre, kendisi İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı. Sakr, CBC News'e şunları söyledi:

''Oradakiler, onu Refah'a gitmek üzere Nasır Hastanesi'nden çıkarken gördüklerini ve yolda İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) onu gözaltına aldığını söyledi.''

Gazze'de kayıplara karışan Kanadalı gazetecinin son mesajı ortaya çıktı

Kanada'daki ekibin bir başka üyesi de The Canadian Press'e yaptığı açıklamada üç görgü tanığının Shouman'ın Refah'a gitmek üzere Han Yunus'tan ayrılırken IDF tarafından götürüldüğünü gördüklerini belirtti.

KANADA'DA SHOUMAN İÇİN PROTESTOLAR

Shouman'ın kaybolması hem sosyal medyada hem de Kanada sokaklarında öfke ve endişeye neden oldu. Shouman'ın derhal serbest bırakılmasını talep eden bir dilekçe internette 120 binden fazla imza toplarken, Ottawa ve Calgary'de de serbest bırakılmasını talep eden protestolar düzenlendi.

Kaynak: The Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...