Tgrt Haber
22 Aralık 2023 10:40 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 10:50

İsrail'in Şifa Hastanesi yalanı ortaya çıktı: Tünellere dair hiçbir kanıt yok

ABD'nin en önde gelen gazetelerinden Washington Post, İsrail'in tünel bahanesiyle vurduğu Şifa Hastanesi'ni çevresini araştırdı. Gazete, İsrail'in bahane gösterip vurduğu tünellere dair hiçbir kanıtın bulunamadığını yazdı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
İsrail,Hamas,Savaş,Gazze,,,

Gazze Şeridi'ni abulka altına alan İsrail'in saldırı tüm şiddetiyle devam ediyor. Şehirde adeta katliam yapan İsrail, savaş suçu işleyerek yaralıların sığındığı hastaneleri hedef almıştı. O hastanelerden biri de Şifa Hastanesi'ydi...

Hastaneleri açımasızca bombalan İsrail, saldırıdan sonra bazı yalanlar ortaya atarak kendini aklamaya çalıştı. İsrail'in bu kendini aklama çabasını Amerikan Washington Post gazetesi incelemeye aldı.

İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü Daniel Hagari, beş hastane binasının doğrudan Hamas faaliyetleriyle ilgili olduğu; binaların askerler tarafından roket saldırılarını yönlendirmek ve askerleri komuta etmek için kullanılan yer altı tünellerinin üzerinde yer aldığı ve tünellere hastane koğuşlarının içinden erişilebilmesi için olduğunu ve bu iddiaların somut kanıtlarla da desteklendiğini söylemişti.

Washington Post; açık kaynaklı görseller, uydu görüntüleri ve kamuoyuna açıklanan tüm İsrail ordu materyalleri üzerinde yaptığı analizlerin sonucunu açıkladı. Buna göre İsrail hükümeti tarafından sunulan deliller, Hamas'ın hastaneyi bir komuta ve kontrol merkezi olarak kullandığını göstermekte yetersiz kalıyor.

WP'nin yaptığı analizden çıkan sonuçlar ise şu şekilde: 

  • İsrail birlikleri tarafından keşfedilen tünel ağına bağlı odalarda Hamas'ın askeri kullanımına ilişkin herhangi bir doğrudan kanıt görülmedi.
  • Hagari'nin tespit ettiği beş hastane binasından hiçbirinin tünel ağına bağlı olmadığı görüldü.
  • Tünellere hastane koğuşlarının içinden girilebileceğine dair hiçbir kanıt yok

TÜRKİYE DE YALANLAMIŞTI

Öte yandan İsrail'in Şifa Hastanesi saldırısından sonra ortaya attığı iddialara ilişkin açıklama yapan İletişim Başkanlığı, İsrail'in sivil katliamına bahane gösterdiği "Şifa Hastanesi'nin altında Hamas karargahı var" iddiasını yalanlamıştı. Operasyonun üzerinden günler geçse de İsrail'in iddiasını destekleyen tek bir delil sunamadığının altı çizilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...