Tgrt Haber
29 Mart 2024 12:41 - Güncelleme : 29 Mart 2024 12:47

Madagaskar’ı Gamane Kasırgası vurdu: Çok sayıda ölü var

Ada ülkesi Madagaskar’ı vuran Gamane Kasırga’sında onlarca kişi hayatını kaybetti.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar’ı Gamane kasırgası vurdu. Madagaskar'ın kuzeyindeki 7 bölgede Çarşamba gününden bu yana etkili olan kasırga 14 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, 6 kişinin boğularak 5 kişinin ise çöken evlerin altında kalarak hayatını kaybettiklerini açıkladı.

Toplamda 36 bin 307 kişinin etkilendiği kasırga nedeniyle evlerde ve yollarda hasar meydana gelirken şiddetli yağışların ardından da yollar sular altında kaldı.

Madagaskar’ı Gamane Kasıgrası vurdu: Çok sayıda ölü var - 1. Resim

RÜZGARIN SAATTEKİ HIZI 150 KİLOMETRE

Yaklaşık 18 bin 565 kişinin tahliye edildiği açıklanırken fırtınanın vurduğu bölgelerde köylerin merkez ile bağlantısının da kesildiği kaydedildi. Bölgede rüzgarın saatteki hızı 150 kilometreyi bulduğu aktarıldı.

Madagaskar’da geçtiğimiz yıl da Freddy Kasırgası etkili olmuştu. Mozambik ve Malawi’yi de vuran Freddy Kasırgası’ndan bin 434 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...