Tgrt Haber
15 Haziran 2023 16:05 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 16:24

Medvedev'den Batı'ya internet tehdidi: Kuzey Akım'dan bir kanıt daha çıkarsa kabloları keseriz

Rusya'nın eski Devlet Başkanı Dimitry Medvedev, Kuzey Akım boru hatlarını Batı'nın hedef aldığını iddia etti ve Batı'ya tehdit niteliğindeki açıklamalarını sürdürdü.  

Medvedev'den Batı'ya internet tehdidi: Kuzey Akım'dan bir kanıt daha çıkarsa kabloları keseriz
kiev,ukrayna,rusya,dmitriy medvedev

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitry Medvedev, Kuzey Akım boru hatlarını hedef alan saldırılardan Batılı ülkeleri sorumlu tutarak zehir zemberek açıklamalar yaptı. Ayrıca eski Devlet Başkanı olan Medvedev, Rusya'nın ABD ve Avrupa'daki internet ve iletişim hatları açısından hayati öneme sahip yer altı kablolarını kesebileceği tehdidi savurdu.

Rusya'nın 'düşmanın' iletişim altyapısını hedef alma hakkı olduğunu savunan Medvedev, ''Batılı ülkelerin Kuzey Akım'ı patlattığına dair yeni kanıta ulaşırsak ahlaki olarak da düşmanlarımızın okyanus tabanındaki iletişim kablolarını imha etme konusunda bir çekincemiz olmaz'' dedi.

KİEV SUÇLAMALARI REDDETTİ

Kuzey Akım'da Rusya’dan Avrupa’ya doğal gaz taşıyan iki büyük borunda geçen yıl yaşanan patlamaların nedeniyle ilgili çelişkili açıklamalar gelmişti. Kremlin, sızıntının Ukrayna sabotajından kaynaklandığını savunurken Kiev bu suçlamayı reddediyor.

NATO'nun istihbarat servisi de daha önce Rusya'nın, Batı'nın Ukrayna'ya askeri desteğine misilleme olarak denizaltındaki iletişim kablolarını kesebileceği uyarısı yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...