Tgrt Haber
15 Nisan 2023 15:47 - Güncelleme : 15 Nisan 2023 16:59

Putin'in imzasındaki mesaj! Yeni askeri düzenleme, İngiltere raporunda savaşı uzatacak kanıt

Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki Slovyansk şehrine fırlattığı füzeler 5 apartmana isabet etti. Füze saldırıları sonucu ölenlerin sayısının, 9'a yükseldiği bildirildi. Ayrıca Vladimir Putin askere alımlarda "e-mail ile celp" dönemini başlatan yeni yasayı imzaladı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
Putin,imza,Ukrayna,Rusya,

Rus ordusunun Ukrayna'nın Slovyansk şehrine dün düzenlediği füze saldırıları sonucu ölenlerin sayısının, 9'a yükseldiği bildirildi. Slovyansk şehri Askeri-Sivil İdaresi Başkanı Vadim Liakh, sosyal paylaşım hesabından yaptığı yazılı açıklamada, şehre yönelik 14 Nisan'da düzenlenen füze saldırıları hakkında bilgi verdi. Liakh, saldırı sonucu enkaza dönen bir konuttan, gece bir kadının cansız bedenine ulaşıldığını kaydetti. Saldırıda ölenlerin sayısının 9'a çıktığını aktaran Liakh, yaralı sayısının ise 21'e yükseldiğini belirtti.

Rus ordusunun, Slovyansk'a dün düzenlediği füze saldırıları sonucu 6 katlı konut ile çevredeki bazı konutlar ve araçlarda hasar oluşmuştu. Saldırı sonucu ölen ve yaralananlar olduğu açıklanmıştı. Saldırıyla ilgili konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'yı bir kez daha teröristlikle suçladı.

PUTİN İMZASINDA ÇARPICI DETAYLAR

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, askere alımlarda "e-mail ile celp" dönemini başlatan yeni yasayı imzalayarak yürürlüğe soktu. Yeni imza için İngiltere’nin yayımladığı raporda dikkat çeken ayrıntılara yer verildi. Yeni yasa ile artık elektronik celpler yasal olarak imza karşılığı teslim edilen kağıt celplerle eşit hükümde olacak. Çağrının alındığı andan itibaren, celp yollananlara ülkeyi terk etme yasağı getirilecek.

SAVAŞIN UZUN SÜRMESİNİ BEKLİYOR

İngiltere Savunma Bakanlığı yayımladığı raporda yeni yasanın, Putin'in savaşın uzun sürmesini beklediğini ortaya koyduğu yorumunu yaptı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...