Tgrt Haber
19 Haziran 2023 18:07 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 18:07

MEB bursluluk sınavı başvuru süresinin uzattı 

Milli Eğitim Bakanlığı'nca 3 Eylül'de gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuru süresinin uzatılmasına karar verildi. Başvurular 21 Haziran'a, onay süresi ise 22 Haziran'a kadar yapılabilecek.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
MEB bursluluk sınavı başvuru süresinin uzattı 
bursluluk,başvuru

Milli Eğitim Bakanalığı tarafından yapılan açıklamaya göre, başvuru ve onay tarihi, daha önce belirlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında onay sürelerinde değişikliğe gidildi. 

Buna göre, sınava başvuru süresi 21 Haziran'a, onay süresi ise 22 Haziran saat 17.00'ye uzatıldı. 

BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN 

Sınava başvuru işlemlerini, yurt içindeki öğrenciler e-okul.meb.gov.tr internet adresinden, yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler sistem üzerinden, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı olan öğrenciler ise KKTC kimlik numarasıyla eğitim ataşeliği veya müşavirliği üzerinden yapabilecek. 

2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci döneminde uygulanan öğretim programları esas alınarak düzenlenecek sınavda, ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir farklılık olmayacak. Tüm sınıf seviyelerine 4'er seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi de 120 dakika olacak. 

Ayrıca bu yıl 70 binden 100 bine çıkarılan kontenjanın, 30 bin burs kapasitesi deprem bölgesine ayrılacak. 

3 Eylül Pazar günü, Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak sınavın sonuçları, 22 Eylül'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...