Tgrt Haber
06 Mart 2024 07:46 - Güncelleme : 06 Mart 2024 07:55

Okullarda 2. ara tatil 8-12 Nisan arasında olacak

Milli Eğitim Bakanlığı takvimi doğrultusunda, okullarda ikinci ara tatilin tarihleri belli oldu. Ara tatil, 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. İkinci ara tatil ne zaman, ara tatil kalkıyor mu? Ramazan Bayramı ve 2. ara tatil birleştirilecek mi? İşte detaylar...

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
Okullarda 2. ara tatil 8-12 Nisan arasında olacak

Milli Eğitim Bakanlığı takvimi doğrultusunda, okullarda ikinci ara tatilin tarihleri belli oldu. Ara tatil, 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. İkinci ara tatil ne zaman, ara tatil kalkıyor mu? Ramazan Bayramı ve 2. ara tatil birleştirilecek mi? Detaylar haberimizde!

İKİNCİ ARA TATİL 2024 NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre, 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında ikinci ara tatil yapılacak. Bu tatil, öğrencilerin biraz nefes almasını sağlayacak. Ancak, ara tatilin Ramazan Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle iptal edilme olasılığı da gündemde.

RAMAZAN BAYRAMI VE 2. ARA TATİL BİRLEŞTİRİLECEK Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvime göre, Ramazan Bayramı'nın birinci günü 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Bu durumda, ikinci ara tatil ile Ramazan Bayramı'nın birleştirilip bir haftalık tatil yapılması gündemde. Ancak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ikinci ara tatillerin iptal olabileceğine dair sinyaller verdi.

Okullarda 2. ara tatil 8-12 Nisan arasında olacak - 1. Resim

ARA TATİL KALKIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ara tatilin kaldırılmayacağını belirtti. Ancak, bölgelerin iklim koşullarına göre ara tatil tarihlerinin revize edilebileceğini ifade etti. Bu şekilde, Türkiye'nin farklı iklimlerinin dikkate alınması hedefleniyor.

MEB 2023-2024 ÇALIŞMA TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği çalışma takvimine göre, okulların açılışı 11 Eylül Pazartesi günü gerçekleşti. İlk ara tatil kasım ayında yapıldı. Şimdi ise ikinci ara tatil olan 8-12 Nisan arası planlanıyor. Eğitim öğretim yılı sonu ise 15 Haziran 2024 tarihinde olacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...