Tgrt Haber
17 Mart 2022 07:54 - Güncelleme : 17 Mart 2022 08:28

17 Mart dolar kaç TL? Dolar fiyatı yönünü TCMB faiz kararı ile bulacak

Altın fiyatları jeopolitik gerginlik sürerken Fed faiz kararı ardından dalgalı seyrediyor. Amerikan Merkez Bankası’nın faiz arttırımı nedeniyle ons altında yaşanan geri çekilme gram altın fiyatına da yansıdı. Yatırımcılar oynaklığın hakim olduğu manipülasyon fiyatlamasında zarar etmemek için güvenli limanlara yönelirken dolar/TL kurunda gözler TCMB faiz kararına çevrildi. Peki TMCB öncesi gram altın ne kadar? Dolar düşer mi yükselir mi?

TCMB faiz kararı öncesi dolar ve altın fiyatı merak edildi.
TCMB faiz kararı öncesi dolar ve altın fiyatı merak edildi.

Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım başladı. Rusya Ukrayna Savaşı nedeniyle 130 dolar seviyesini test eden Brent petrol, 14,50 üzerinde seyreden dolar/TL kuru ve 950 seviyesinin üstüne çıkan gram altın fiyatları nedeniyle yatırımcılar piyasalar üzerinde etkili olacak TCMB faiz kararına odaklandı. Amerikan Merkez Bankası dün akşam yaptığı açıklamada 2018’den bu yana ilk defa faiz 25 baz puan faiz artışı yaptığını duyurdu. Kararın ardından döviz ve emtia fiyatlarında toparlanma gözlenirken yurt içi piyasaları doğrudan etkileyecek Merkez Bankası PPK toplantısı için geri sayım başladı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Jeopolitik gerginlik devam ederken piyasalar hafta boyunca yoğun veri akışına göre yön buldu. Geçtiğimiz hafta gram altın fiyatı savaş fiyatlaması nedeniyle 925 - 960 TL geniş makas aralığında fiyatlandı. Amerikan Merkez Bankası (Fed) 3 yılın ardından ilk kez faiz artışı yaptı. 25 baz puanlık artış öncesi 1.910 dolara çekilen altın fiyatları ise karar sonrası beklentilerin gerçekleşmesinin etkisiyle 1.935 dolar seviyesine çıktı. Gözler yurt içi piyasalarda ve gram altın üzerinde etkili olacak TCMB faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası faiz kararı 17 Mart Perşembe saat 14.00'de açıklanacak. Peki TCMB öncesi gram altın ne kadar?

17 Mart Perşembe gram altın 911 seviyesinden işlem görüyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

17 Mart dolar kaç TL? Dolar fiyatı yönünü TCMB faiz kararı ile bulacak

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle altüst olan piyasalarda zarar etmek sitemeyen yatırımcılar güvenli liman altına yöneldi. Fed sonrası dalgalı seyrine devam eden ons altın gram ve çeyrek altın fiyatına da etki etti. Çeyrek altın fiyatı için araştırma yapanların gözü TCMB faiz kararında.

17 Mart Perşembe çeyrek altın 1.478 TL alış 1.502 TL satış fiyatından işlem görüyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Manipülasyon fiyatlamasında zarar etmek istemeyen vatandaşlar güvenli liman olan değerli madenlere yönelirken ''Yarım altın ne kadar?'' sorusu gündeme geldi.

17 Mart Perşembe yarım altın 2.957 TL alış ve 3.001 TL satış fiyatından işlem görüyor.

DOLAR KAÇ TL?

Dolar/TL kuru Fed faiz kararı ardından sınırlı geri çekilme yaşarken Piyasa Uzmanı İslam Memiş ''Dolar tarafında çok yüksek beklentiye girmeyin derim. Ons’ların düşüşüne dolar da katılır ve emtia fiyatlarında öngördüğüm düşüşler devam edebilir. Alım için de acele etmemek gerek'' dedi. Piyasa Uzmanı geçtiğimiz hafta ''Yüksek bir dolar/TL karşısında bakalım TMCB nasıl bir karar verecek ve doların tansiyonunu düşürecek'' ifadelerine yer vermişti.

Dolar fiyatının her şeye rağmen yükselişini sürdürdüğüne dikkat çeken İslam Memiş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın önümüzde aylarda mecburen faiz arttırmak zorunda kalacağına değindi. Peki Fed öncesi dolar ne kadar?

17 Mart Mart dolar 14,62 TL’den el değiştiriyor.

CANLI DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...