Tgrt Haber
12 Aralık 2023 15:21 - Güncelleme : 12 Aralık 2023 15:26

Hazine 8,6 milyar TL borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Aralık ayı iç borçlanma programına devam ediyor. Bakanlık, 5 yıl vadeli TÜFE endeksli tahvilde ihale öncesi satışla birlikte 8,6 milyar TL'lik borçlanma gerçekleştirdi.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
Hazine 8,6 milyar TL borçlandı
hazine ve maliye bakanlığı,ihale,devlet iç borçlanma senedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı 5 yıl vadeli TÜFE endeksli tahvilde ihale öncesi satışla birlikte 8,6 milyar TL'lik borçlanma gerçekleştirdi.

REEL BİRLEŞİK FAİZ EKSİ YÜZDE 0.01

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 5 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvil ihalesinde 9,12 milyar TL’lik teklife karşılık 4,57 milyar TL net satış gerçekleştirildi. İhalede reel bileşik faiz eksi yüzde 0,01 oldu.

4 MİLYAR TL BORÇLANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı 5 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihracı öncesinde piyasa yapıcılar ile kamudan toplam 4 milyar TL borçlandı. İhale öncesinde piyasa yapıcılardan gelen 2,1 milyar TL’lik teklife karşılık, 1 milyar TL satış gerçekleştirildi. Kamudan gelen 12 milyar TL’lik teklife karşılık 3 milyar TL satış yapıldı.

Kaynak: Bloomberg HT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...