Tgrt Haber
02 Aralık 2023 11:22 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 11:29

YSK 47 ilde personel alımı yapıyor: KPSS’den 70 puan alan girebilecek

Ülke genelinde istihdam çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kurumlar personel alkımı ilanlarını duyurmaya devam ederken bir sevindirici haber de Yüksek Seçim Kurulu’ndan geldi. YSK, 47 ilde toplam 51 personel alımı gerçekleştirecek. İşte YSK personel alımı detayları…

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
YSK 47 ilde personel alımı yapıyor: KPSS’den 70 puan alan girebilecek
personel alımı,istihdam,YSK,yüksek seçim kurulu

Ülkenin dört bir yanından tüm kurum ve kuruluşlar hem bünyelerindeki personel açıklarını doldurmak hem de istihdam çalışmalarına katkı sağlamak için personel alımı duyurularını yayımlamaya devam ediyor. İş arayanlara bir sevindirici haber de Yüksek Seçim Kurulu’ndan geldi. YSK 47 ilde 51 adet personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. İşte Yüksek Seçim Kurulu 51 kişilik personel alımının detayları…

YSK İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan açıktan personel alım ilanına göre, başvurular 8 Aralık 2023 tarihinde başlayacak ve 17 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Başvurular e-Devlet üzerinden "Yüksek Seçim Kurulu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya Kariyer Kapısı internet adresinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) elektronik olarak yapılacak. Şahsen başvuru alınmayacak, posta veya diğer yollarla yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

Başvuru için adayların KPSS puanı, mezuniyet, adli sicil, askerlik ve kimliğine dair bilgiler e-Devlet üzerinden ilgili kurumların web servisleri aracılığı ile temin edilecek. Adaylar her bir kadro ve ünvan için yalnızca bir adet başvuru yapabilecek. Başvurular tamamlandıktan sonra adaylar "Başvurularım” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekli.

YSK MEMUR BAŞVURU ŞARTLARI

  • Türk vatandaşı olmak,
  • 657 sayılı Kanun'un 40 ıncı maddesinde belirtilen yaş şartını taşımak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçlardan mahkum olmamak,
  • Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik hizmetini tamamlamış olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

KPSS ŞARTLARI

  • Lisans mezunları için KPSSP3,
  • Ön lisans mezunları için KPSSP93,
  • Orta öğretim mezunları için KPSSP94 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

ÖZEL ŞARTLAR

  • Arşiv Memuru, Santral Memuru ve Zabıt Katibi kadrolarına atanabilmek için en az lise veya dengi okul mezunu olmak.
  • Teknisyen kadrolarına atanabilmek için orta öğretim kurumlarının, bilişim teknolojileri alanı ve dallarından veya elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dallarından mezun olmak.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Başvuruda bulunan ve gerekli şartları sağlayan adaylardan KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının beş (5) katı aday sözlü sınava çağrılacak. Sınav süreci Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden takip edilebilecek ve sözlü sınavda başarılı olabilmek için belirlenen kriterlere uygun bir performans sergilemek gerekecek.

Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, atanacak kadronun gerektirdiği puan ortalamasının en az 70 olması şartını yerine getirmeli. Sözlü sınav tarihleri Başkanlığın resmi internet sitesinden duyurulacak olup, adayların belirlenen saatte sınav alanında olmaları önemlilik arz etmekte.

YSK PERSONEL ALIMI DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...