Tgrt Haber
12 Ağustos 2015 20:25

6 saatlik toplantı sonrası CHP'den açıklama

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 6 saat süren CHP Meclis Grubu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

6 saatlik toplantı sonrası CHP'den açıklama
chp, toplantı,

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Birilerinin elinde ülkenin direksiyonu, bizim elimizde kırmızı plakalı araçlarımızın direksiyonuyla, ülkeyi yönetmenin peşinde değiliz. Eğer bu ülkeyi 13 yılda ortaya çıkan tüm tahribatı ortadan kaldıracak bir onarım hükümetiyle, eşitlik ve birbirine güven ilkeleriyle yönetebileceksek ve yüz güldürebileceksek bu koalisyonun içinde oluruz, kırmızı plaka merakıyla, bakanlık sayılarıyla değil" dedi.

CHP Meclis Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.  Toplantı devam ederken basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun yarın görüşeceğini hatırlatan Özel, yarın, 'kısa süreli, özel gündemli, seçime doğru giden bir hükümet mi' yoksa 'CHP'nin söylediği gibi 4 yılı hedef alan, 5 temel soruna çözüm üretmeyi önceleyen, 14 ilkeden hareket eden, sorun çözecek bir hükümet mi kurulacak' sorusuna cevap aranacağını kaydetti.

'KOALİSYONUN NİÇİN KURULAMADIĞINI AÇIKLAMASINI BEKLEYECEĞİZ'

CHP'nin seçimden önceki vaatleriyle, seçimden sonra gelinen noktada süreci çok iyi yönettiğini dile getiren Özel, seçmenlerin, CHP'nin tavrını takdir ettiğini söyledi.

Eğer yarın bu koalisyon kurulmayacak olursa, Sayın Genel Başkanımız, 'Davutoğlu'ndan, bu koalisyonun niçin kurulamadığını, bize açıklamasını bekleyeceğiz' dedi. Biz de onu duyacağız. Eğer koalisyonkurulmadıysa, biz nasıl bir koalisyonun tarafı olmak istedik ve bizi niçin bu koalisyonun dışında tuttular, sahada, 81 ilde milletvekillerimiz, örgütlerimiz bunu anlatıyor olacaklar."

KILIÇDAROĞLU'NA TAM YETKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti ile yapılacak son koalisyon görüşmesi için partinin Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdiğini söyledi. Özel, "Parti Meclisi'nden ve Merkez Yürütme Kurulundan sonra bugün de CHP grubu, Sayın Genel Başkana, Adalet ve Kalkınma Partisi ile yarın yapılacak son görüşmede, bir koalisyon kurma ya da kurmama konusunda tam yetki ve tam destek vermiştir" dedi.

"BAKANLIK SAYILARINI DİLE GETİRMEDİK"

Özel, açıklamasının ardından, soruları yanıtladı. "Koalisyon olmazsa, milletvekillerinin şehirlere gitmesini, erken seçim hazırlığı olarak görebilir miyiz?" sorusuna, Özel, "CHP, samimiyetle ve fedakarlıkla sürdürdüğü bir sürecin son gününde. 'Bu ilkeler çerçevesinde yapılacak bir koalisyonda, biz bunu tabanımıza da halkımıza da anlatırız, bu ülkenin de menfaatine olan bir iştir ama bu ilkelerden taviz vermemizi, bir başka koalisyonun içinde olmamazı istiyorlarsa orada yer almamamız gerektiği' noktasında hepimiz hemfikiriz" yanıtını verdi. Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Salondaki ortak hava, Kılıçdaroğlu'nun, görüşmeleri sürdüren heyetin ortak iradesi şudur; Birilerinin elinde ülkenin direksiyonu, bizim elimizde kırmızı plakalı araçlarımızın direksiyonuyla, ülkeyi yönetmenin peşinde değiliz. Eğer bu ülkeyi 13 yılda ortaya çıkan tüm tahribatı ortadan kaldıracak bir onarım hükümetiyle, eşitlik ve birbirine güven ilkeleriyle yönetebileceksek ve yüz güldürebileceksek bu koalisyonun içinde oluruz, kırmızı plaka merakıyla, bakanlık sayılarıyla değil. Şu ana kadar koalisyonmasasında, bakanlık sayılarını, isimlerini ve bir takım partimize yönelik beklentileri hiç dile getirmedik. Masada sadece ve sadece vatandaşa verdiğimiz sözler, akan kanı, göz yaşını nasıl durduracağımızı konuşuyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...