Tgrt Haber
23 Şubat 2017 03:02

Havalimanı katliamına 46’şar kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Atatürk Havalimanı’nda 28 Haziran 2016’da terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen, 45 kişinin öldüğü 163 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili hazırlanan iddianame Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Havalimanı katliamına 46’şar kez ağırlaştırılmış müebbet istendi
atatürk havalimanı, deaş, saldırı,

262 sayfalık iddianamede 41’i tutuklu 46 şüpheli hakkında ‘Terör örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘Örgüte üye olmak’, ‘Anayasayı ihlal’, ‘Tasarlayarak öldürme’, ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’, ‘Mala zarar vermek’ suçlarından 46’şar kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 132’şer yıldan 3 bin 342’şer yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

İSTANBUL’DA EĞİTİM MERKEZİ

İddianamede, İstanbul’da Ahmednabiavım Abu Umar başkanlığında ‘Muhadjirun’ isimli bir İslam eğitim merkezi bulunduğu, teröristlere başlangıç eğitimi verdiği, Suriye’ye eleman aktarımı yaptığı ve terör örgütlerini desteklemek için fon birikimi topladığı anlatıldı. Canlı bomba eylemini gerçekleştiren teröristlerin, saldırıdan önce 3 kez Atatürk Havalimanı’nda keşif yaptıkları anlatıldı.

‘ATEŞ EDERKEN GÜLÜYORLARDI’

İddianamede tanık polis Süleyman Atakur’un ifadesine de yer verildi: “Çantadan uzun namlulu silahlar çıkardıklarını gördüm. Elimdeki telefonu attım ve silahımı çektim. Ateş etmeye fırsat bulamadan bana ateş ettiler. Çevreye gelişigüzel ateş ediyorlardı. Bunu yaparken gülümsüyorlardı. Kısa süre sonra iki patlama sesi duydum.”

TELEFONDAKİ SALDIRI HEDEFLERİ

İddianamenin dikkat çeken detaylarından biri de bir sanığın telefonunda ele geçirilen ve muhtemel saldırı hedeflerinin yer aldığı harita. Haritada DEAŞ’ın saldırı düzenlediği Taksim, Sultanahmet ve havalimanı dışında Zeytinburnu, Kapalıçarşı, Eminönü ve Dünya Ticaret Merkezi de işaretlenmiş.

Kaynak:Burcu PURTUL UÇAR/Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...