Tgrt Haber
29 Eylül 2016 19:26

İstanbul Valiliği'nde güvenlik toplantısı

İstanbul Valiliği Himayesinde İstanbul Ticaret Odası'nda 2.Güvenlik ve Asayiş toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul Valiliği'nde güvenlik toplantısı
istanbul valiliği, fetö,

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen  toplantıda İstanbul'da çok sayıda  yer alan  devlet ve vakıf üniversiteleri rektörleriyle bir araya geldi.

Toplantıya ev sahipliği yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin’in yanı sıra, İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Erdem, İstanbul devlet ve vakıf üniversiteleri rektörleri hazır bulundu.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul'da bulunan devlet ve vakıf üniversitelerine yönelik alınacak ve alınması talep edilen önlemler konuşuldu.

Toplantıda İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Güvenlik çatısı altında sunumlarını gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şahin, ‘’Üniversiteler bilimin ve özgür düşüncenin yaşatıldığı eleştirel düşüncenin desteklendiği, onun ortaya çıkmasına zemin hazırlandığı yerlerdir. Böyle olmaya da devam edecektir. Özgür düşünce, eleştirel düşünce tek taraflı olmaz, çok taraflıdır. Herkes kendi doğru bildiğini söylemelidir. Eğer bunun önünde engeller varsa diğer öğrencilerin, diğer insanların ve akademisyenlerin oradaki kendi düşüncelerini ifade etme ortamı zehirlenmektedir. Dolayısıyla bizim onu da dikkate alarak ortamı her zaman tüm insanlara tüm düşüncelere açık halde tutmanın gereğini yapmamız lazım. Dolayısıyla biz üniversitelerimize, kampüs içerisinde bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız’’ ifadelerine yer verdi.

FETÖ ile ilgili tedbirler almak zorundayız

15 Temmuz darbe girişimine değinen Vali Şahin, "Geçen seneden tek farkımız var; bu sene bir 15 Temmuz yaşadık. Dolayısıyla bilinen terör örgütleriyle değil, aynı zamanda FETÖ’yle de ilgili bir takım tedbirler almak zorundayız. Bu sene bu anlamda biraz daha işimiz zor. Dolayısıyla üniversite içerisinde herhangi bir takım tartışmalar, kaos vs. gibi ortamların oluşması arzulanacaktır. İnşallah bizler buna fırsat vermeyeceğiz. Gerek sizin yönetim kabiliyetiniz, gerekse okuldaki aldığınız tedbirler ve bizim vereceğimiz desteklerle bunun üstesinden çok rahat gelebileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

İstanbul Ticaret Odasında gerçekleştirilen "Güvenlik Toplantısı" soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu. 2016-2017 Akademik Yılı'nda üniversitelerin daha üretken, başarılı ve sükun içerisinde bir eğitim dönemi geçirmeleri yönünde ortak görüşler paylaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...