Tgrt Haber
01 Nisan 2015 06:03

Teröristler neden Kocasakal’ı istedi

Çağlayan Adliyesi'ni kana bulayan teröristler, arabuluculuk için İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu dahil bir grupla konuşmak istedi.

Teröristler neden Kocasakal’ı istedi
çağlayan adliyesi, terörist, kocasakal,

Çağlayan Adliyesi’ndeki silahlı eylemlere rağmen avukatların üstlerinin aranmamasını isteyen Kocasakal uygulamayı protesto etmiş ve adliye önünde nöbet tutmuştu.

Kılıçdaroğlu tutuklanan avukatları savunmuştu

CHP lideri, geçen yıl DHKP-C'ye yönelik operasyonlar sırasında ÇHD  üyesi 9 avukatın tutuklanmasına "Türkiye'de bir sürek avı başlattılar. Kenan Evren bile bunları yapmadı. Hukuk ayaklar altına alındı" diye tepki göstermişti. O dönem Başbakan olan Erdoğan da bu sözlere "Avukat hakkı hukuku savunacak, terörizmi değil" yanıtını vermişti.

Sabancı Center’da üç kişiyi öldürdüler

DHKP/C'li Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar, 9 Ocak 1996'da Sabancı Center’da Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yi silahla öldürmüştü. Belçika'da yakalanan Erdal 2007'de firar etti, Duyar ise Uşak Cezaevi'nde öldürüldü. Akkol ise halen Yunanistan’da tutuklu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...