Tgrt Haber
27 Nisan 2023 21:50 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 22:00

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten '27 Nisan' hatırlatmalı milli irade mesajı

Hafızalara 'E-muhtıra' olarak kazınan 27 Nisan Bildirisi'nin 16'ncı yıl dönümünde AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, demokrasi mesajı verdi. Çelik, "27 Nisan muhtıra teşebbüsü, millet iradesine müdahale ahlaksızlığının örneklerinden biriydi" ifadelerini kullandı. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten '27 Nisan' hatırlatmalı milli irade mesajı
e muhtıra,,Erdoğan

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından 27 Nisan muhtıra teşebbüsüne ilişkin paylaşımda bulundu. Paylaşımında, 'E-muhtıra' olarak hatırlatarak 14 Mayıs seçimlerine atıfta bulunan Çelik, "Çeşitli eylem planlarının içine saklanmış vesayeti görecek kadar tecrübemiz var. Tüm bunlara da inşallah 14 Mayıs günü gereken cevabı vereceğiz" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "27 Nisan e-muhtırası"na ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. 

"27 Nisan muhtıra teşebbüsü, millet iradesine müdahale ahlaksızlığının örneklerinden biriydi" diyen Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o zaman Başbakan olarak kararlı duruşuyla muhtıra olması beklenen girişimin kağıt parçasına döndüğünü belirtti. 

"MUHTIRA KAĞIT PARÇASINA DÖNDÜ"

Milli egemenliğe dönük en büyük saldırıların başında darbe ve muhtıraların geldiğini vurgulayan Çelik, "Türkiye'yi en büyük sıkıntılara bunlar sürüklemiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu hükümet bir muhtıraya direnmiştir. Böylece muhtıra yoluyla milli iradeyi gasp etme dönemine son verilmiştir. Bugün siyaset kurumu içinden daha sinsi vesayet biçimleri hazırlandığını görüyoruz. Çeşitli eylem planlarının içine saklanmış vesayeti görecek kadar tecrübemiz var. Tüm bunlara da inşallah 14 Mayıs günü gereken cevabı vereceğiz" dedi. 

https://twitter.com/omerrcelik/status/1651617861947777024

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...