Tgrt Haber
01 Şubat 2023 12:08 - Güncelleme : 01 Şubat 2023 12:55

Son dakika! Bakan Akar'dan Kuzey Irak'taki üs bölgesine saldırı iddiasına açıklama: Gerekli karşılığı misliyle veriyoruz

Son dakika haberi: Irak'ın kuzeyindeki Başika üssüne saldırı iddialarına ilişkin konuşan Bakan Akar, zaman zaman bu tür saldırıların olduğunu ve gerekli cevabın zamanında verildiğini kaydetti.

Hulusi Akar,Başika

Irak'ın kuzeyindeki Başika Türk üssüne saldırı iddiaları sonrası Mehmetçik düğmeye bastı. Türk Silahlı Kuvvetleri teröristler tarafından yapılacak herhangi bir saldırı karşısında teyakkuz halinde. Mehmetçik, İHA ve SİHA'lar ve savaş uçakları ile Kuzey Irak'ta teröristleri köşeye sıkıştırıyor. 

NTV'de yer alan habere göre; Kuzey Irak'ta Türk yetkilileri taciz atışlarının üs bölgesine isabet etmediğini bildirdi. Üs bölgesinin çevresine düşen roketler, herhangi bir hasar ya da zayiata yol açmadı.

CEVAP MİSLİYLE VERİLİYOR!

Konuyla alakalı açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Zaman zaman tacizler oluyor. Mehmetçik gerekli cevabı her zaman misliyle veriyor" dedi.

Akar şu ifadeleri kullandı:

"Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde aralıksız ve artan bir şiddet ve tempoda terörü, teröristi yerinde, kaynağında yok etmek amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Mehmetçik o bölgelerde şiddetli soğuk ve derin kar olmasına rağmen artan bir kararlılıkla büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla mücadelesini sürdürüyor. Tabii zaman zaman taciz, saldırılar oluyor, bunlara gerekli karşılık da anında, misliyle veriliyor. Gerekli tedbirler alınıyor."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...