Tgrt Haber
18 Aralık 2023 09:49 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 10:35

Bakan Tekin'den muhalefetin 'tarikat' eleştirilerine PKK göndermeli cevap: Çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bütçe konuşması sırasında muhalefetin 'tarikat' eleştirilerine cevap verdi. Eleştirilere terör örgütü PKK üzerinden göndermede bulunan Bakan Tekin, "STK'lar çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Tekin'den muhalefetin 'tarikat' eleştirilerine PKK göndermeli cevap: Çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar
,HDP,PKK,,TBMM

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını cevapladı. Bakan Tekin konuştuğu esnada DEM parti (HDP) ve CHP sıralarından bir anda sesler yükselmeye başladı. Muhalefet kanadı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın STK'larla imzaladığı protokoller üzerinden Bakan Tekin'i eleştirdi. 

"ÇOCUKLARI DAĞA ÇIKARAMADIĞINIZ İÇİN ÇATLIYORSUNUZ"

Bakan Tekin ise CHP ve DEM sıralarında yükselen seslere, "Sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Protokol yaptığımız bu STK'lar, sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim" ifadeleriyle cevap verdi.

"ONLARLA DA PROTOKOL YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Protokol imzaladıkları STK'lara ilişkin Bakan Tekin şu ifadeleri kullandı:

"Bunların içerisinde sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Bu protokollerle bize hizmet eden, bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Protokol yaptığımız bu STK'lar, sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Ben o STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim, çocuklarımın dağa çıkmaması için. Sizin insan kaynağınıza insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...