Tgrt Haber
05 Aralık 2023 09:37 - Güncelleme : 05 Aralık 2023 09:51

CHP köşeye sıkıştı! İYİ Parti'den sonra HEDEP de rest çekti, işte İstanbul adayı

Yerel seçimler için CHP’nin işbirliği arayışı hüsrana döndü. İYİ Parti’den işbirliğine ‘hayır’ kararı çıkarken HEDEP de seçime kendi adayları ile gireceğini açıkladı. Ayrıca HDP’nin İstanbul için adayının Kürt siyasetçi Ahmet Türk olabileceği kulislere yansıdı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
İstanbul,HDP,İYİ Parti,CHP

CHP’nin yerel seçimler için işbirliği arayışı devam ediyor. CHP lideri Özgür Özel’in  İYİ Parti lideri Meral Akşener’e götürdüğü işbirliği teklifine parti Genel İdare Kurulundan ret çıktı. Öte yandan HEDEP’de yerel seçime kendi adaylarıyla gireceğini açıklarken 6’lı masanın diğer bileşenlerinin ise yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. 

İŞBİRLİĞİ TEKLİFİNE HAYIR OYU ÇIKTI 

CHP’nin seçim işbirliği önerisi için sandık kurularak gizli oylama yapıldı. Oylamada 14 üye seçim işbirliği yapalım dedi. 35 üye hayır oyu kullandı.  13 Eylül ile 4 aralık arasında parti açısından değişen durum olmadığını, ittifakların siyasi zehirlediğini ve kutuplaşmayı arttırdığını, kutuplaşmanın da iktidarın içine yaradığını söylediler. Bazı üyeler de ittifaklar nedeniyle partinin kendi kimliğini ortaya koyamadığı ve büyümediği görüşünü dile getirdiler.

HEDEP İSTANBUL ADAYI  

CHP’nin ikinci alternatifi hedef ve eski ittifak ortağı partilerle seçim işbirliği olanaklarını zorlamak olabilirdi ancak plan tutmadı.  Tabii hedef biz kendi adaylarımızla çıkacağız diyor ama Ayşegül Doğan HDP’nin yerel seçimlere kendi adaylara gideceğini söyledi. Üstlerine göre HEDEP’in İstanbul'da adayı Ahmet Türk olabileceği kulislere yansıyor.

CHP kaynakları DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat partileri le henüz bir görüşme planlanmadığını ifade ediyor. Bütün partilerde 15 Ocağa kadar hemen hemen bütün 81 ilde adayların belli olması bekleniyor. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...