Tgrt Haber
07 May 2017 07:21

CHP'de isyan büyüyor!

CHP'de, Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin istifası parti meclisi öncesi Kılıçdaroğlu'na ağır bir darbe indirdi.

CHP'de isyan büyüyor!
chp, selin sayek böke

CHP'de eski Genel Başkan Deniz Baykal, milletvekilleri Muharrem İnce ve Fikri Sağlar'dan sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasete kazandırdığı gözde ismi Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke de isyan bayrağını açtı. Böke dün partideki görevinden istifasını yazılı açıklama ile duyururken CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ve parti yönetimine de zehir zemberek eleştirilerde bulundu

KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR DARBE

Böke'nin bu hamlesi bugün yapılacak kritik Parti Meclisi toplantısı öncesinde Kılıçdaroğlu'na ağır bir darbe vurdu. Partideki eleştirilere tahammül edemeyen ve kendisine tepki gösteren Fikri Sağlar'ı ihraç etmek için Parti Meclisi'ni toplayan Kılıçdaroğlu'nun koltuğu da sarsıldı. Böke, Kılıçdaroğlu'nun "Kapının önüne koyarım" söylemine karşı" Mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum" diyerek muhaliflerle birlikte hareket edeceğini de ilan etmiş oldu. Kulislerde Böke'nin istifa kararında Fikri Sağlar'ın MYK kararıyla disipline sevk edilmesinin istenmesinin etkili olduğu belirtiliyor. 5 parçaya bölünen CHP'de Kılıçdaroğlu'nun prensesi Böke'nin istifası yeni dönemde "eş genel başkanlık" modeline dayalı arayışı da hızlandırdı. Kulislerde Böke veya Grup Başkan Vekili Özgür Özel etrafında partinin ağır toplarının da yer aldığı yeni bir CHP yönetiminin oluşturulabileceği konuşuluyor.

GÖZLER PARTİ MECLİSİ'NDE

Çarşının karıştığı CHP'de bugün gözler Fikri Sağlar'ın disipline sevk edilip edilmeyeceğini belirleyecek olan Parti Meclisi'ne çevrildi. 60 üyeli Parti Meclisi'nde yapılacak disiplin oylaması Sağlar'ın disipline sevki, "kesin çıkarma cezası gerektiren parti suçu" işlediği gerekçesiyle istendi. Partide Sağlar'a disiplin oylaması diğer disiplin oylamalarından daha farklı olarak görülüyor. Parti içi muhalefetin Kılıçdaroğlu'na karşı hareketlenmesi ve olağanüstü kurultay nedeniyle oylamadan çıkacak sonucun Kılıçdaroğlu için güvenoylaması niteliği taşıdığı dile getiriliyor. Kulislerde Parti Meclisi'nde, 20 kadar Kılıçdaroğlu'nun olağan kurultaydaki listesini delerek yönetime giren isim olduğuna dikkat çekiliyor. Kulislerde PM'de oy çokluğuyla Sağlar'ın disipline sevk edileceği belirtilse de kararın genel merkezin istediği yönde olmamasının olağanüstü kurultaya kapı açacağı yorumları yapılıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...