Tgrt Haber
12 Şubat 2024 00:28 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 00:32

Kabine toplanıyor! Ekonomi, öğretmen atamaları ve terörler mücadele masada

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. İç ve dış siyasi gelişmelerin değerlendirilmesinin beklendiği toplantıda ana başlık ekonomi olacak. Ayrıca milyonların beklediği öğretmen atamalarının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Kabine toplanıyor! Ekonomi, öğretmen atamaları ve terörler mücadele masada
,atama

Kabine, 4 haftalık aranın ardından yeniden bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de kabine toplantısına başkanlık edecek. Toplantıda iç ve dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra ekonomi yine sıcak başlık olacak.

GÜNDEM MADDELERİ MASADA

Kabine toplantısında, enflasyonla mücadele ve bu kapsamda atılacak yeni adımlar öncelikli gündem başlıkları arasında yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Şubat'ta Birleşik Arap Emirlikleri'ne 14 Şubat'ta ise Mısır'ın başkenti Kahire'ye yapacağı ziyaretlerin hazırlıkları da masaya yatırılacak.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulması, kalıcı ateşkesin sağlanması ve bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Kabine toplanıyor! Ekonomi, öğretmen atamaları ve terörler mücadele masada - 1. Resim

TERÖRLER MÜCADELE MASADA

Terörle mücadele de önemli başlıklar arasında. Son olarak milli istihbarat teşkilatı başkanı ibrahim kalın ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Irak’a bulunduğu temasların ardından görüşmelerin değerlendirileceği toplantıda Irak’taki PKK varlığının sonlandırılması için yeni adımların atılması gündemde olacak.

Ayrıca F-16 tedarik ve teknik süreçlerine ilişkin de değerlendirilmeler yapılacak.

Kabine toplanıyor! Ekonomi, öğretmen atamaları ve terörler mücadele masada - 2. Resim

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Son olarak atama bekleyen milyonlarca öğretmenin gözü kulağı kabinede olacak. Bakan Tekin yaptığı son açıklamada, “2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum.” sözlerini söylemişti.

Bunun üzerine beklentiler de yükseldi… Gözler Beştepe'de yapılacak kabine toplantısına çevrildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...