Tgrt Haber
12 Ağustos 2023 14:39 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 14:44

Kılıçdaroğlu kongrede baba-oğul çekişmesi istemiyor: İmamoğu İstanbul'a aday olmalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimler öncesi muhalefet partilerini ittifakı sürdürmeye çağırdı. Partide değişim isteyen ekibin önde gelenlerinden Ekrem İmamoğlu'na da İstanbul'u işaret eden Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımız çok başarılı. Ekrem Bey yeniden İBB Başkanlığına aday olmalı" diye konuştu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Kılıçdaroğlu kongrede baba-oğul çekişmesi istemiyor: İmamoğu İstanbul'a aday olmalı
Kemal Kılıçdaroğlu,Ekrem İmamoğlu,CHP,aday

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerle ilgili ittifak çalışmaları ve adaylık tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı ittifak daveti sonrası düğmeye basan Kılıçdaroğlu, isim vermeden Akşener'e mesaj yolladı. CHP lideri, Türkiye'nin çıkarları için tüm muhalefeti yerel seçimlerde ittifak yapmaya çağırdı.

MUHALEFETE İTTİFAK ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefet partilerinin yerel seçimlerde de iş birliği yapıp yapmayacakları konusundaki görüşünü “Türkiye’yi düşünen muhalefet partileri bir araya gelir” diyerek açıkladı. Halk TV'ye konuşan Kılıçdaroğlu, bu konuda parti isimleri üzerinden değil genel bir değerlendirme yapmayı tercih edeceğini belirterek şöyle konuştu:

“Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre; Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri iş birliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin huzurudur.”

İMAMOĞLU'NA ADRES GÖSTERDİ

Adı bir süre CHP Genel Başkan adaylığı için konuşulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuşan CHP lideri, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“Belediye başkanı arkadaşlarıma ‘şikayet etmeyeceksiniz, halka hizmete devam edeceksiniz’ dedim. Öyle yapıyorlar. Belediye başkanlarımız çok başarılı. CHP’nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiler. Hükümet üç tane maskeyi dağıtamadı ama CHP’li belediyeler bir günde sorunu çözdüler ve korona salgınında maskeleri bedava dağıttılar. Her soruna kısa sürede çözüm ürettiler. Halk bu gerçeği yaşayarak gördü.

Bu nedenle belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum. Bu büyükşehir belediye başkanlarımız için de geçerli. Çok başarılılar. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey’in (İmamoğlu,) Mansur Bey’in (Yavaş) yeniden İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...