Tgrt Haber
22 Mart 2023 11:28 - Güncelleme : 22 Mart 2023 11:47

Meral Akşener isim vermeden HDP'ye sert sözlerle yüklendi: Nevruz katile özgürlük dileme günü değil

Son dakika haberi: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’nin Nevruz kutlamalarında teröristbaşı Abdullah Öcalan için ‘özgürlük’ çağrısı yapılmasını eleştirdi. “Nevruz katile özgürlük dileme günü değildir” diyen Akşener isim vermeden HDP’nin tutumuna tepki gösterdi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
meral akşener,hdp,nevruz,tepki

Baharın habercisi olan Nevruz Bayramı tüm ülkede coşkuyla kutlandı. Her sene Mart ayında kutlanan pek çok ülke ve medeniyet açısından oldukça manevi değere sahip Nevruz Bayramı’nda farklı etkinlikler düzenlendi. Yurt genelindeki kutlamalarda zaman zaman istenmeyen görüntüler de yaşandı.

NEVRUZ KUTLAMALARINDA TERÖRİSTBAŞINA ‘ÖZGÜRLÜK’ ÇAĞRISI

Nevruz kutlamalarından terör örgütü PKK’nın elebaşı terörist Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Yurdun bazı noktalarından gelen ve tepki toplayan görüntülere polis müdahale etti ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. Diyarbakır'da Nevruz programında sahneye çıkan HDP'li Ahmet Türk'ten akıl almaz cümleler geldi. "Bu Nevruz ve bu dönem sayın Öcalan'ın özgürleşme dönemidir." diyen Türk, "Bunu hep birlikte gerçekleştirmek için hepimiz gece gündüz çalışmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Bu söylemleriyle yetinmeyen Türk, kalabalığı terör elebaşı 'Öcalan'a özgürlük' sözleriyle coşturdu.

AKŞENER’DEN TEPKİ GELDİ

"Bizim için Nevruz sevginin günüdür" diye Meral Akşener, "Katile özgürlük dilenme günü değildir." diyerek HDP'ye sert tepki gösterdi.

Akşener şu ifadeleri kullandı;

Bizim için Nevruz, sevginin günüdür. Katile özgürlük dilenme günü değildir! Bizim için Nevruz, kardeşliğin günüdür. Düşmanlığın günü değildir! Bizim için Nevruz, birliğin günüdür. Terörün, günü değildir! Bizim için Nevruz, bastığı toprağı, cennet vatan bilenlerin günüdür; Vatanın her değerine, düşman olanların günü değildir. Ama kimsenin şüphesi olmasın. Bugünleri, hep birlikte atlatacağız. Tarihimizden ilham aldığımız, büyük kararlılıkla, güneşli baharlara, hep birlikte ulaşacağız. İYİ Parti iktidarında, Bahar Bayramımız Nevruz'umuzu, resmî tatil olarak, hep birlikte kutlayacağız. O ateşin üstünden, bir büyük medeniyet olarak, hep beraber atlayacağız. Emin olun, çok az kaldı. Ergenekon'u eriten, azmin ateşi, zalimin hükmünü bitiren, inancın ateşi, koskoca bir milleti, etrafına toplayan sevginin, saygının ateşi ilelebet yansın, ocağımız olsun. Birliğimiz ebedi, gönüllerimiz bir olsun. Baharlarımız daim, sözümüz birlik olsun. Nevruzumuz kutlu, Ramazanımız mübarek olsun.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...