Tgrt Haber
22 Şubat 2024 02:34 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 02:34

Seçim anketi: Ordu’da en çok hangi parti oy kaybetti?

Yerel seçimlere yaklaşırken heyecan her geçen gün artıyor. ASAL Araştırma tarafından yayınlanan son anket sonuçları ise siyasi tabloda önemli değişimlere işaret ediyor. 2019 seçimlerine kıyasla partilerin oy oranlarında il bazında kayda değer artış ve düşüşler göze çarpıyor.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
Seçim anketi: Ordu’da en çok hangi parti oy kaybetti?
Ordu,seçim 2024,yerel seçim

Asal Araştırma Türkiye genelinde 26 ilde 21-29 Ocak tarihleri arası yapılan 2 bin kişi kişinin katıldığı "Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" anketinin detay verilerine paylaştı.

AK PARTİ ORDU'DA 10 PUAN VE ÜZERİ OY KAYBETTİ

ASAL araştırma şirketinin yaptığı sonuçlara göre AK Parti 2019 yerel seçimlerine göre 10 puan oy kaybı yaşarken CHP’de ise oy kaybı gözükmedi.

AK PARTİ'NİN OY KAYBI YAŞADIĞI İLLER

10 puan ve üzeri; Ordu, Trabzon, Şanlıurfa, Yozgat, Bingöl, Malatya,Sakarya, Erzurum, Karabük, Kahramanmaraş, Elazığ, Kocaeli, Rize, Bursa, Balıkesir, Nevşehir, Samsun, Konya.

7-10 puan; Adıyaman, Ağrı, Afyonkarahisar, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Bitlis, Şırnak.

3-6 puan; Aksaray, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Muş, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak, Zonguldak.

CHP'NİN OY KAYBI YAŞADIĞI İLLER

10 puan ve üzeri; Adana, Hatay, İzmir.

7-10 puan; Ankara, Antalya, Çanakkale, Eskişehir, İstanbul.

3-6 puan; Ardahan, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Edirne, Kırşehir, Mersin, Muğla, Sinop, Tekirdağ, Yalova.

İYİ PARTİ'NİN OY KAYBI YAŞADIĞI İLLER

Afyonkarahisar, Balıkesir, Denizli, Düzce, Erzurum, Isparta, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya,Manisa, Sakarya, Samsun, Trabzon, Uşak.

YENİDEN REFAH PARTİSİ, ZAFER PARTİSİ VE TİP…

ASAL Araştırma'nın yaptığı araştırmaya göre Zafer Partisi/ Yeniden Refah Partisi/Türkiye İşçi Partisi bugün seçim olsa hiç bir Büyükşehir/İl Belediyesini kazanamıyor.

Yeniden Refah Partisi’nin;

- Yüzde 25’i aştığı tek il; Yozgat

- Yüzde 20’yi aştığı tek il: Şanlıurfa

Sonuçları paylaşan Asal Araştırma Direktörü Adem Belede, ankete ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"AK Parti’nin en büyük rakibi ekonomi, yüksek konut ve işyeri kiraları, marketlerde kontrol edilemeyen fiyat artışları, akaryakıt fiyatlarının ve faizlerin yüksekliği.. DEM/İP/ZP ve özellikle YRP faktörünün iyi analiz edilmemesi.."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...