Tgrt Haber
28 Şubat 2024 17:31 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 17:49

Canan Karatay ters köşe etti! ''Gençlik sırrı yalanlarına inanmayın''

Canan Karatay uzmanların sürekli tüketin dediği besinler arasında yer alan avokado ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Avokado meyvesini sağlıklı olduğunu belirten Canan Karatay'ın akabinde yaptığı ters köşe açıklama ise şoke etti.

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Canan Karatay ters köşe etti! ''Gençlik sırrı yalanlarına inanmayın''
canan karatay,gençlik

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, günümüzde en çok tüketilen besinlerinden biri olan avokado hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı. Karatay avokadonun gençlik sırrı olduğuna dair ortaya atılan iddiaları yalanladı. Avokadonun faydalı olduğunu ancak çok fazla tüketildiğinde vücutta elzem derecede sonuçlara neden olacağının altını çizdi. 

CANAN KARATAY TERS KÖŞE ETTİ!

Her sabah avokado tüketen ya da diyet listelerinde sıklıkla karşımıza çıkan avokado meyvesinin fazla tüketilmesi meğer gençleştirmiyormuş. E vitamini bakımından zengin olan avokado hakkından Canan Karatay, çarpıcı bir açıklama yaparak denge vurgusu yaptı.

Canan Karatay ters köşe etti! ''Gençlik sırrı yalanlarına inanmayın'' - 1. Resim

Karatay, "avokado E vitamini deposu, lif zengini evet herkes tüketsin ancak çok fazla avokado tüketimi hormonal bozukluğu da beraberinde getiriyor. Hormon bozukluğu ise vücutta en önemli neden olduğu sorun hücresel yenilenmedir. Belli oranda tüketildiğinde evet avokado çok faydalı. Gün içinde en fazla yarım avokado yenilmesi lazım belki aralıklı günlerle tüketilmeli. Ötesi aşırı lif bağırsak komplikasyonuna da yol açabilir" dedi. 

Canan Karatay ters köşe etti! ''Gençlik sırrı yalanlarına inanmayın'' - 2. Resim

HÜCRELERİ YENİLEMİYOR

Karatay, sadece avokado için değil her besin için denge vurgusunu yeniledi. Diyet yapmak ve güzelleşmek için tüketilen besinlerin aslında bağırsaklara hasar verme olasılığının yüksek olduğunun altını çizdi. Bu açıklamalara dayanarak bilimsel sonuçları da hatırlatan Karatay, "Amerikalılar bile dengeli beslenme üzerine araştırma yapıldı. Burada en kritik nokta ise aynı besinlerin sıklıkla tüketilmesi. Her gün sağlıklı diye tüketilen besinler hücre yenilemesine yol açmaz. Aksine hücrelerin yenilemesini alışkanlık haline getirir" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...