Tgrt Haber
26 Mart 2024 12:01 - Güncelleme : 26 Mart 2024 14:05

Kadın hastalığı diye biliniyordu! Erkekler bu kez solladı

Yapılan araştırmalarda erkekler kadın hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. İlk keşfedildiğinde kadın hastalığı olarak geçen temizlik takıntısı son 5 yıldır erkeklerde daha yaygın görülmeye başladı. İşte temizlik hastalığının nedenleri..

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
Kadın hastalığı diye biliniyordu! Erkekler bu kez solladı

Yıllardır kadın hastalığı olarak bilinen temizlik takıntısı son 5 yıldır cinsiyet değiştirdi. Yapılan bilimsel araştırmalarda temizlik hastalığında değişen cinsiyet oranı uzmanları şaşırttı. Erkelerde daha sık görülmeye başlayan temizlik hastalığındaki etkiler ise sonuçtan daha çok şaşırttı. Erkekler artık yalnız ve temiz yaşamak istiyor. 

KADIN HASTALIĞI DİYE BİLİNİYORDU! ERKEKLER BU KEZ SOLLADI

Obsesif kompulsif bozukluğun bir çeşidi olan temizlik hastalığı, ilk ortaya çıktığı 80'li yıllarda kadın hastalığı olarak kayda geçti. Kadınlarda görülen temizlik hastalığı, değişen dünya düzeninde erkeklerde daha sık görülmeye başladı.

Kadın hastalığı diye biliniyordu! Erkekler bu kez solladı - 1. Resim

Sosyal medyada da sık sık karşımıza çıkan erkeklerin temizlik yaptığı videolar sonrası bilim insanlarından araştırma geldi. Yapılan araştırmada 100 erkeğe neden temizlik yaptığına dair sorular soruldu. Bu sorulara 100 erkekten de aynı cevap geldi. Evliliğe sıcak bakmayan bu kadınların çoğu yalnız yaşamanın düzenini oturttuklarını ve temizliğin kendilerine iyi geldiğini açıkladı.

Kadın hastalığı diye biliniyordu! Erkekler bu kez solladı - 2. Resim

Obsesif kompulsif bozukluğu olan erkekler hastalıkla savaşırken alt kademe olan temizlik hastalığına yakalandı. Artış yaşanmasının diğer bir nedeni ise sosyal medya olarak görüldü. Ancak hastalıkta iyileştirici olan bir durumda keşfedildi. Erkekler kendi hayat düzenlerini yapmak için oturttukları bu anlayışta temizliğin zorunlu olduğunu vurgulayan erkeklerde oldu.

Kadın hastalığı diye biliniyordu! Erkekler bu kez solladı - 3. Resim

Temiz yaşamın bir ihtiyaç olduğunu ve bunu cinsiyete bağlamayan erkekler hakkında uzmanlar ise şöyle bir detay verdi. Bu her ne kadar bir yaşam biçimi olsa da sürekli olarak temizlik yapmak ve bu opsiyonla hareket etmek bilinç altında yatan sağlıksal sorunlar kaynaklı olduğunu ifade etti.

Kadın hastalığı diye biliniyordu! Erkekler bu kez solladı - 4. Resim

Araştırmayı yapan İngiliz Bilim insanları aksine kadınların temizlik konusunda daha rahat olduklarını belirtti. Ancak erkeklerde bu bir kaygı bozukluğuna yol açacak kadar ciddi sorun olduğu hatırlatıldı. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...