Tgrt Haber
12 Ağustos 2023 09:31 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 10:30

Ordu Şehir Hastanesi yükseliyor: İnşaatı yüzde 71'e ulaştı

Ordu'ya sağlık alanında sınıf atlatacak 900 yataklı şehir hastanesi inşaatındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
ordu,hastane

Ordu Üniversitesi’nin yer tahsis ettiği ve yapımına 2021 yılının Mart ayında başlanan 900 yataklı şehir hastanesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yapım çalışmalarının devam ettiği Ordu Çevre Yolu’nun yanında, Ordu Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yer alan hastane, Ordu'nun en temel ihtiyaçlarından birisi olan hastane sorunu çözüme kavuşturacak.

Ordu Şehir Hastanesi yükseliyor: İnşaatı yüzde 71'e ulaştı

250 BİN METREKARE ARSA ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ

Toplam 250 bin metrekare arsa üzerinde yapımına başlanan ve Sağlık Bakanlığı'nın öz kaynaklarıyla yapılan 900 yataklı hastanenin kaba inşaatı yüzde 98 tamamlanırken, fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 71’e ulaştı. Ordu Çevre Yolu'nun alt kısmında bulunan hastanede depreme karşı bin 20 adet sismik izolatör ile güçlendirildi.

8 NOKTADAN HASTANEYE ULAŞIM OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin hastaneye ulaşım sıkıntısı yaşanmaması için çalışmaları sürerken, hastaneye 8 noktadan ulaşım imkanı olacağı öğrenildi.

Ordu Şehir Hastanesi yükseliyor: İnşaatı yüzde 71'e ulaştı

“ORDU’DA SAĞLIK HİZMETİ İÇİN BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİ”

İnşaat çalışmalarının devam ettiği Ordu Şehir Hastanesi'nin devam eden inşaatını değerlendiren vatandaşlar, Ordu'da özellikle sağlık sorununun yıllardır olduğunu belirterek, böyle bir hastaneye ihtiyaç olduğunu söyledi. Vatandaşlar, hastanenin biran önce açılmasını beklediklerini kaydettiler.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...