Tgrt Haber
27 Mart 2024 12:17 - Güncelleme : 27 Mart 2024 12:24

Ramazan ayında ağız kokusu ve halsizlik çekenlere tavsiye: En çok tercih edilen bitki oldu

Ramazan ayında ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizlik gibi problemleri ortadan kaldıran kakule aktarcılarda en çok tercih edilen bitki oldu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Bazı vatandaşlar Ramazan ayında ağız kokusu ve sindirim problemleri için alternatiflere başvuruyor. Aktarcılarda ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizlik gibi sorunları en aza indiren kakuleye talep arttı. Kakule kahve ile tüketildiğinde halsizliği, çay ile tüketildiğinde ağız kokusunu, düzenli tüketildiğinde sindirim problemlerini ortadan kaldırıyor. Çankırı'da aktarlık yapan Salih Sağlam, Ramazan ayında kendilerini ziyaret eden müşterilere kakuleyi tavsiye ettiklerini söyledi.

Ramazan ayında ağız kokusu ve halsizlik çekenlere tavsiye: En çok tercih edilen bitki oldu - 1. Resim

EN ÇOK TERCİH EDİLEN BAHARAT OLUYOR

Kakule'nin faydalarından bahseden Aktar Salih Sağlam, “Baharat olarak kullanılan kakulenin sindirim sistemi sağlığına, kan şekerinin kontrol altında tutulmasına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ve cilt sağlığına faydaları vardır. Kakule, vücutta oluşan toksinlerin atılmasında yardımcı olur ve antibakteriyel özellikleri sayesinde enfeksiyonlarla mücadele eder. Özellikle insanların Ramazan ayında ağız kokusu problemleri olur. İştahsızlık, sindirim sistemi problemlerine ve ağız kokusuna faydası vardır. Kakule, genellikle çayların içerisinde kullanılır ve çok lezzetli olur. Kahvenin içerisinde ve yemeklerin içerisinde öğütülerek veya bütün şekilde tüketilebiliyor. Ramazan öncesinde de tercih ediliyordu, fakat Ramazanda da gün boyunca aç kalıp akşam da yemeğe yüklenme ile alakalı sindirim problemleri, ağız kokusu gibi problemlerin önüne geçiyor. Ramazan ayında da en çok tercih edilen bir baharat haline geldi. Son zamanlarda yoğun ilgi görüyor" dedi.

"ÇAYLARIN, KAHVELERİN, YEMEKLERİN İÇERİSİNE GİRMEYE BAŞLADI"

Kakuleyi alanlar daha sonra tekrar satın almak için geldiklerini belirten Sağlam, "İlk defa duyanlar, merak edenler gelip istiyorlar. Yeşil rengini sürekli olarak koruduğu için göze de hitap ediyor. Bazılarının damak tadına hitap etmese de sürekli alıp kullananlar da var. Artık fazlasıyla çayların, kahvelerin, yemeklerin içerisine girmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda fazla rağbet görmeyen kakule, özellikle bu Ramazan ayında daha çok rağbet görmeye başladı. Sofraların vazgeçilmezi oldu" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...