Tgrt Haber
15 Ağustos 2017 23:01

Dursun Özbek'ten kritik açıklamalar

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek'ten kritik açıklamalar
dursun özbek,

Dursun Özbek'in başlıca açıklamaları şöyle:

"Ostersunds'a elenmek Galatasaray'da büyük bir tramva oluşturdu. Zaten iki sene üst üste Galatasaray'ın ligdeki performansı bir tramva oluşturmuştu. Bu tramvadan çabuk çıkmak gerekiyordu. Sezon, Galatasaray için çok erken başlamıştı. Başlangıcımız hiç iyi olmadı. İyi hazırlanamadık. Bu işten süratla çıkmak için yönetimle birlikte bir karar almıştık. Galatasaray'ın iskelet takımı 5 sezondur birlikte oynuyor. Bir doymuşluk takımda hissediliyordu. Bunun üstesinden gelmemiz lazımdı. Bu yüzden takımı büyük ölçüde değiştirmemiz gerekti. Galatasaray taraftarlarını tekrar heyecanlandıracak hamlelerde bulunduk. Biz bu hamleleri bulunduk ama bunların meyvelerini almamız en önemlisi."

"DÜNKÜ KADAR HEYECANI BAŞKA MAÇTA DUYMAMIŞTIM"

"Dünkü maç kadar heyecan duyduğum başka bir maç olmamıştı. Bu işin başındaki kişi olarak kelime haznem, o andaki hissettiklerimi söylemekte yeterli olmaz. Takımdaki performansı görünce doğru iş yapmışız dedim. Seyircinin coşkusu, o insanlara verdiğimiz keyif bambaşka bir şey. Bu dediğim şeyler parayla pulla yapılacak şeyler değil. Galatasaray olarak sezon transferlerini iyi yaptığımızı düşünüyorum. Bizim verdiğimiz emeklerin karşılığında transferler, ilk maçta bunun karşılığını vermiştir ve taraftarı mutlu etmiştir. Bunun riski şudur. Çıtayı ilk maçtan bu kadar yükseğe koyarsan o çıtayı aşağıya çekemezsin. Belki de iyi başlamak, iyi bitirmenin habercisidir."

"Siz bana kızsanız, ben size kızıyorum demenize gerek yok. Galatasaray'da alınan sonuçlar öyle bir hale geldi ki kimsenin kimseye bir şey söylemesine gerek kalmadı. Vücut halimiz, her şeyi anlatıyordu. Gerginlik ve stres birikimi oldu hepimizde."

"TUDOR İLE KONUŞUNCA ENERJİSİNİ HİSSEDİYORSUNUZ"

"Sayın Tudor'u geçen sezon devre arasında getirdik. Benim ve yönetimin tek arzusu vardı. İş disiplini olan, futbol geçmişi olan, ciddiyeti olan ve heyecanını futbola yansıtan bir antrenör istedik. Bu, kolay bir iş değil. Çok üst seviye, çok kariyerli bir antrenör bulabilirsiniz tabii ama heyecanını kaybetmiş olabilir. Ama Tudor'da sizi etkileyen bir şey var. Enerjisini size hissettiriyor. Devamlı oyuncuların içinde, hareket halinde. Bir konu hakkında konuşunca motive oluyorsunuz."

"Geçen sene için sayın Tudor'u suçlamak yanlış olur. Belli bir başarı seviyesinden kopmuş bir takım vardı. Tudor'un hiç sebep olmadığı uyum sorunları çıktı. Bu sene itibariyle Tudor hoca, takımı teslim aldı."

"OYUNCU YILLANDIKÇA FARKLI BİR HALE GELEBİLİYOR"

"Takım yıllandıkça, özellikle futbolcularda farklı hisler oluşuyor. Futbolcu 4-5 sene oynadıktan sonra öyle bir hale geliyor ki farklı boyutlara getirebiliyor işi. Hiçbir yönetici bunu kabul etmez. Oyuncu eskidikçe, takım içinde yıllandıkça kulüp ile ilişkisi farklı bir boyuta geliyor. Galatasaray içinde böyle 4-5 futbolcu vardı. Kötü insan veya futbolcu olmasından kaynaklanmıyor. Galatasaray'ı o kadar seviyorlar ki konuları yönetim ile tartışacak hale getiriyorlar."

Kaynak: Sporx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...