Tgrt Haber
24 May 2017 12:33

Üst üste şampiyonluk yaşayarak tarihe geçti

Malili göçmen bir ailenin çocuğu olarak Paris banliyölerinde futbola başlayan Kante, iki farklı İngiliz kulübünde üst üste şampiyonluk yaşayarak tarihe geçti.

Üst üste şampiyonluk yaşayarak tarihe geçti
kante,

Fransa'nın başkenti Paris'in banliyölerinde yetişen ve dünyanın en iyi orta saha oyuncularından biri olarak gösterilen N'Golo Kante, sıradışı hayat hikayesini iki farklı İngiliz takımında yaşadığı üst üste şampiyonluklarla taçlandırdı.

Kante ödüle doymuyor
Premier Lig'de sezonun en iyi teknik direktörü Conte
İngiltere Premier Lig'de şampiyon Chelsea
Premier Lig'in 'en'leri
Mali'den Fransa'ya 1980 yılında göç eden bir ailenin çocuğu olarak futbola 8 yaşında evlerinin hemen yanındaki JS Suresnes'e ait futbol sahasında başlayan 26 yaşındaki futbolcu, İngiltere kariyerinde önce Leicester City'nin gerçekleştirdiği "peri masalı"nın en önemli kahramanlarından biri oldu. 32 milyon sterlin bonservisle gittiği Chelsea'de sezonu yine zirvede bitirme başarısını gösterdi.

Şampiyonluğun kilit ismi
Sezona 4-3-3 sistemiyle başlayan Chelsea Teknik Direktörü Antonio Conte'nin 3-4-3'e dönmesinin ardından Sırp futbolcu Nemanja Matic ile Kante'nin performansı, savunmanın önündeki tek futbolcu olarak görev yaptığı ilk haftalara göre etkili şekilde arttı.

Leicester ekibinde maç başına 39.16 pas ortalamasıyla mücadele eden genç yıldız, Chelsea'de bu ortalamayı 60.62'ye çıkardı. Geçen sezon girdiği ikili mücadelelerden 175 kez topa sahip olarak çıkan Kante'nin bu alandaki performansı başkent temsilcisinde 124'de kalsa da Premier Lig istatistiklerinde Everton'lı Idrissa Gueye'nin ardından ikinci sırada yer alıyor.

Şampiyonlar Ligi'ne bir sezon sonra kavuştu
N'Golo Kante, Chelsea'nin transfer teklifini kabul ederek Leicester City ile "Devler Ligi"nde ilk kez mücadele etme fırsatını geri çevirdi.

Bu sezon Avrupa kupalarında yer almayan Londra ekibi, 2012 yılında şampiyonluğa ulaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon gruplardan başlayacak ve Kante kariyerinde ilk kez bu organizasyonda yer alacak.

Leicester City, tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon çeyrek finale kadar yükselmeyi başarmış, bu turda İspanya'nın Atletico Madrid takımına elenmişti.

Üst üste şampiyonluk yaşayarak tarihe geçti

Manchester United'ın canını yaktı
İngiltere kariyerinde 6'şar maçla en fazla Tottenham Hotspur ve West Ham United'a karşı forma giyen Kante, en çok Manchester United ağlarını sarstı.

Bu sezon ligin ilk yarısında 4-0 mağlup ettikleri Manchester United karşısında takımının son golünü kaydeden yıldız futbolcu, Federasyon Kupası çeyrek finalinde de Manchester ekibini kupanın dışında bırakan golü attı.

Kante, Leicester City formasını giydiği dönemde de tek golünü Watford'a karşı atmıştı.

Ödüller Kante'ye
İki sezondur İngiliz futbolunda adından en çok söz ettiren futbolculardan biri olan Kante, sezon sonunda ödülleri de topladı.

İngiltere Futbol Yazarları Birliği (FWA), 300'den fazla gazetecinin katıldığı oylamada Fransız orta saha oyuncusunu "yılın futbolcusu" seçerken, İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) de aynı daldaki ödüle Kante'yi layık gördü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...