Tgrt Haber
15 Şubat 2024 09:41 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 09:41

4 günde etkisini gösteriyor! Kivinin ruh sağlığını etkilediği ortaya çıktı

Yeni Zelanda'da yapılan bir araştırma, kivinin dört günde canlılığı artırarak ruh halini iyileştirdiğini ortaya koydu. C vitamini takviyesinin ise bu etkiyi daha geç gösterdiği rapor edildi.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SciTechDaily
4 günde etkisini gösteriyor! Kivinin ruh sağlığını etkilediği ortaya çıktı
kivi,meyve

Yeni Zelanda'daki Otago Üniversitesi'nde gerçekleştirilen yeni bir araştırma, kivinin ruh halini hızlı bir şekilde iyileştirme gücüne sahip olduğunu ortaya koydu.

Detayları The British Journal of Nutrition'da yayınlanan bu çalışmada meyvenin dört günde canlılığı artırdığı ve ruh halini iyileştiren bir etkiye sahip olduğu bilgisi paylaşıldı.

C VİTAMİNİNDEN BİLE DAHA HIZLI ETKİ GÖSTERİYOR

Araştırmanın ortak yazarlarından Psikoloji Bölümü Profesörü Tamlin Conner, bu bulguların insanların zihinsel sağlıklarını destekleme konusunda somut ve erişilebilir bir yol sağladığını belirtiyor. C vitamini alımının ruh hali, canlılık ve refahı artırdığı bilinen bir gerçekken, kivinin bu etkileri sadece dört günde göstermesi dikkat çekici bir sonuç olarak öne çıkıyor.

Araştırma, 155 yetişkin üzerinde gerçekleştirilen 8 haftalık bir diyet yoluyla gerçekleştirildi. Katılımcılar günlük olarak C vitamini takviyesi ve kivi aldıktan sonra canlılık, ruh hali, gelişme, uyku kalitesi, uyku miktarı ve fiziksel aktivitelerini akıllı telefon anketleri aracılığıyla raporladılar.

KİVİ DÖRT GÜNDE RUH HALİNİ İYİLEŞTİRİYOR

Araştırmanın sonucunda kivinin canlılığı ve ruh halini dört günde iyileştirdiği, zirveye 14-16 gün civarında çıktığı ve gelişmeyi 14. günden itibaren artırdığı bulgusuna rastlandı. Öte yandan, C vitamini takviyesinin ruh halini 12. günden itibaren hafifçe iyileştirmeye başladığı bildirildi.

Dr. Ben Fletcher, araştırmanın günlük olarak hangi etkilerin ne zaman ve nasıl ortaya çıktığı konusundaki nüansları anlamamıza katkıda bulunduğunu belirterek, "Bu, yediğimizin hissettiklerimize hızlı bir etkisi olabileceğini gösteriyor." diye konuştu.

"Katılımcılarımızın başlangıçta nispeten iyi zihinsel sağlıkları vardı, bu yüzden pek fazla iyileşme alanları yoktu, ancak yine de kivi veya C vitamini almalarının fayda sağladığını bildirdiler" diye de ekledi.

Kaynak: SciTechDaily
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...