Tgrt Haber
05 Mart 2024 09:48 - Güncelleme : 05 Mart 2024 09:48

Twitter eski CEO'su, Elon Musk'a dava açtı: 'Paramızı vermiyor'

Elon Musk'a Twitter'ı satın almasının ardından işten çıkardığı eski yöneticiler, 128 milyon dolarlık kıdem tazminatı talebiyle iş insanına dava açtı.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
Twitter eski CEO'su, Elon Musk'a dava açtı: 'Paramızı vermiyor'
elon musk twitter,Parag Agrawal

Teknoloji sektöründe bu aralar çok sık dava haberleri duyuyoruz. Birkaç gün önce, dünyanın en zengin iş insanlarından Elon Musk, 2018 yılında ayrıldığı OpenAI şirketine "yapay zeka misyonuna ihanet ettiği" iddiasıyla dava açmıştı. Bu sefer de Musk'a dava açıldı.

Aralarında Twitter eski CEO'su Parag Agrawal'ın da bulunduğu dört eski Twitter yöneticisi, pazartesi günü Elon Musk'ı 128 milyon doların üzerinde kıdem tazminatı borcu olduğu iddiasıyla mahkemeye verdiler.

Hatırlanacağı üzere Musk, Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığı satın aldıktan sonra ilk iş olarak CEO koltuğunda oturan Parag Agrawal'ın yanı sıra, şirketin mali işler müdürü (CFO) Ned Segal'ın ve avukatlar Sean Edgett ile Vijaya Gadde'nin görevlerine son vermişti.

"MUSK'IN ÖZEL ÖFKESİ VAR"

Davada, Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın almadan vazgeçmeye çalışmasını engellemek için elinden geleni yapan bu yöneticilere karşı "özel bir öfke" duyduğu belirtildi.

Kıdem tazminatını alamayanlar sadece bu yöneticiler değil. Musk, beklediği ödemeyi alamayan eski Twitter çalışanlarından da birçok davayla karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz aylarda Musk'ın mülkiyetindeki şirket, bazı ofislerinin kirasını ödeyememişti ve bu da daha fazla davaya yol açmıştı.

Davada Musk'ın, bu yöneticilerin fesih mektuplarında "ağır ihmal" ve "kasıtlı suistimal" yaptıklarını iddia ettiği ancak iddialarına dair hiçbir kanıt gösteremediği bilgisine de yer veriliyor.

Ayrıca "Musk'ın oyun kitabı: Diğer insanlara borçlu olduğu parayı elinde tutmak ve onları onu dava etmeye zorlamak. Yenilgi durumunda bile Musk, bunu karşılayamayacak durumda olanlara gecikme, güçlük ve masraf dayatabilir." ifadeleri kullanılıyor.

Kaynak: TechCrunch
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...