Tgrt Haber
24 Şubat 2024 09:16 - Güncelleme : 24 Şubat 2024 09:17

X düğmeye bastı! Ücretli özellik bedava oluyor

X, geçen yıl sadece Premium abonelere sunulan sesli ve görüntülü arama özelliğini artık tüm kullanıcılara ücretsiz olarak sunmaya karar verdi.

X düğmeye bastı! Ücretli özellik bedava oluyor
görüntülü arama,sesli arama,x (twitter)

Sosyal medya platformu X, geçtiğimiz yıl tıpkı FaceTime ve WhatsApp vb. uygulamalar gibi kullanıcıların sesli ve görüntülü arama gerçekleştirebileceği bir özelliği devreye almıştı. Bu özellik Premium abonelerle sınırlıydı ancak X artık daha fazla kullanıcıya sunma kararı aldı.

X SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ ARAMALARI BEDAVA YAPIYOR

X mühendisi Enrique Barragan tarafından paylaşılan ve şirketin CEO'su Linda Yaccarino tarafından da doğrulanan habere göre, X Premium'a abone olmayanlara da yavaş yavaş sesli ve görüntülü görüşmeler sunulmaya başlannıyor.

Bilmeyenler için X Premium (eski adıyla Twitter Blue); gönderileri düzenleme, daha uzun videolar yükleme ve metin biçimlendirme gibi ayrıcalıkların kilidini açan ücretli bir servis. Abone olanlar bir doğrulanmış hesap rozeti alır, gönderileriyle daha fazla erişime sahip olur ve daha az reklam görürler.

Yakında, yalnızca ödeme yapanlar değil, herkes X uygulamasıyla arama yapabilecek ve alabilecekler.

Bu özelliğin doğrudan mesajlaşmaya entegre edildiğini, WhatsApp ve Instagram gibi aramaları destekleyen diğer uygulamalarla benzer şekilde çalıştığını da eklemekte fayda var. Ayrıca iPhone kullanıcıları, iOS CallKit API ile entegrasyon nedeniyle gelen aramaları tıpkı normal bir arama gibi kilit ekranında görecekler.

KİMİN ARAYACAĞINI SEÇMEKTE ÖZGÜRSÜNÜZ

Bu özellik, bazı kullanıcıların tanımadıkları kişilerden çağrı alma fikrinden memnun olmaması nedeniyle duyurulduğunda birçok tartışmaya neden olmuştu. Şu anda kullanıcıları kendilerini kimin arayabileceğini kontrol edebiliyor. Bunun için:

- X uygulamasını açın.
- Üstteki profil resminize dokunun.
- Ayarlar ve gizlilik'e dokunun.
- Gizlilik ve güvenlik menüsünü seçin.
- Doğrudan mesajlar seçeneğine dokunun.
- Sesli ve görüntülü arama seçeneklerini dilediğiniz gibi değiştirin.

Adres defterinizdeki kişilerden, takip ettiğiniz hesaplardan veya yalnızca doğrulanmış kullanıcılardan çağrı almayı seçebilirsiniz. X'te arama almak istemiyorsanız, "Sesli ve görüntülü aramayı etkinleştir" seçeneğini kapatmanız yeterlidir. Bunu yaptığınızda kimse sizi X aracılığıyla arayamaz.

Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...