Tgrt Haber
24 Mart 2024 10:33 - Güncelleme : 24 Mart 2024 10:35

Dolunay İstanbul'a çok yakıştı... Kartpostallık görüntüler

İstanbul'da dolunay, görsel şölene dönüştü. Tarihi Yarımada'nın şaheser camileri üzerinde yakın çekimle objektiflere yansıyan dolunay seyir zevki güzel görüntüler sundu.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
Dolunay İstanbul'a çok yakıştı... Kartpostallık görüntüler

İstanbul semaları dün gece muhteşem bir görsele sahne oldu. İstanbul'a kimliğini veren tarihi yapıların üzerinde yükselen ay seyir zevki yüksek görüntüler oluşturdu. 

Dolunay İstanbul'a çok yakıştı... Kartpostallık görüntüler - 1. Resim

Özellikle Tarihi Yarımada olarak da bilinen Fatih ilçesi üzerinde kayda alınan görüntüler İstanbul manzarasını bir tabloya dönüştürdü.   

Dolunay; Fatih Camii, Süleymaniye Camii ve diğer küçük camilerin yanı sıra Topkapı Sarayı Adalet Kulesi ve Anadolu Yakası'ndaki Selimiye Kışlası ile birlikte Anadolu Ajansı'nın tarafından görüntülendi.

Dolunay İstanbul'a çok yakıştı... Kartpostallık görüntüler - 2. Resim

TARİHİ YARIMADA NERESİDİR?

Tarihi Yarımada, 7. yüzyılda kurulan İstanbul'un, kuzeyde Haliç, doğuda İstanbul Boğazı ve güneyde Marmara Denizi ile çevrili kısmı günümüzde “Tarihi Yarımada” olarak anılır.

Dolunay İstanbul'a çok yakıştı... Kartpostallık görüntüler - 3. Resim

İstanbul'un en eski ilçesi olan Fatih, Tarihi Yarımada'nın tamamını kapsar.

Dolunay İstanbul'a çok yakıştı... Kartpostallık görüntüler - 4. Resim

Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Yerebatan Sarnıcı, Binbirdirek Sarnıcı, Süleymaniye Camii, Aya İrini Kilisesi, .
Alman Çeşmesi bölgedeki tarihi eserlerden sadece birkaçı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...