Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 06:46

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta sel bilançosu ağırlaşıyor: Acı haberler üst üste geliyor

Kastamonu, Bartın, Sinop ve Karabük'ü vuran selde felaketin bilançosu giderek artıyor. Kastamonu'da 34 kişi, Sinop'ta ise 6 kişi hayatını kaybetti ve can kaybı sayısı 40'a yükseldi. Bartın’da ise kayıp yaşlı kadın aranıyor. Bartın'da 323, Kastamonu'da 925, Sinop'ta ise 472 vatandaşın helikopter ve botlarla güvenli bölgelere tahliye edilirken, selin vurduğu konut ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları başladı.

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta sel bilançosu ağırlaşıyor: Acı haberler üst üste geliyor
sel,kastamonu,sinop,bartın

Önce Doğu Karadeniz'de sel, sonra tatil bölgelerinde orman yangınları derken bir afet de Batı Karadeniz'de yaşandı. Önceki gün Kastamonu, Bartın, Sinop ve Karabük'te sağanak felakete yol açtı. Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde dere yatağında bulunan bazı binalar çöktü, bazılarında ise hasar meydana geldi. Enkaz altında kalan ve sele sürüklenen 34 kişi can verdi. Sinop’ta da 6 kişi ölürken, Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesi Akörensöküler köyünde ikamet eden 85 yaşındaki Arife Ünal ise sele kapıldı. Yaşlı kadını arama çalışmaları sürerken il genelinde 700'den fazla kişi evlerinden tahliye edildi.

CAN KAYBI 40'A YÜKSELDİ

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 34, Sinop’ta 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmektedir. Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

SİNOP VE KASTAMONU'DA İKİ KADIN CESEDİ SAHİLE VURDU

Sinop'ta sahilde selin sürüklediği tomruklar arasında 1 kadın cesedi bulundu. Erfelek ilçesi İncirpınarı mevkisinde sahilde selin sürüklediği tomruklar arasında vatandaşlar tarafından bir kadın cesedi bulundu. Durum güvenlik güçlerine bildirildi. Olay yerine gelen jandarma ve sahil güvenlik ekipleri cesedi sudan çıkarttı. Ceset morga götürüldü.

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta sel bilançosu ağırlaşıyor: Acı haberler üst üste geliyor

Kastamonu'da da bir kadın cesedi sahile vurdu. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü vatandaşlar, deniz üzerinde bir ceset gördü. İhbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Ekipler, sahil kenarında biriken odun parçaları nedeniyle suyun üzerinde bulunan cesede ulaşmakta güçlük çekti. Uzun uğraşlar sonucunda ekipler, cesedi sahile çıkartarak morga kaldırılmak üzere sağlık ekiplerine teslim etti. Kadın cesedi sudan çıkartılarak morga kaldırıldı. 

BİN 720 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sel felaketinin yaşandığı Bartın'da 323, Kastamonu'da 925, Sinop'ta ise 472 vatandaşın helikopter ve botlarla güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı.

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kastamonu ve Sinop bölgelerinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Bölge halkına "geçmiş olsun" dileklerini ileten Altun, "Devletimiz, aziz milletimizin yaralarını ivedilikle sarmak için büyük bir gayret içindedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan birazdan sel felaketinin yaşandığı bölgelere ulaşmış olacak. Olay anından itibaren bölge halkı için yüreği çarpan Cumhurbaşkanımız bölgede incelemelerde bulunacak, son durumu yakından takip edecek." ifadelerini kullandı.

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta sel bilançosu ağırlaşıyor: Acı haberler üst üste geliyor

Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bartın'da selden en çok etkilenen Zafer köyünde çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşlar ile tek tek ilgilenen Bakan Kurum, köyün iki yakasına ulaşımın sağlanacağı köprünün hızla yapılması için talimat verdi. Kurum, Bartın'da metrekareye 318, Sinop'a 240, Ordu Ünye'de de 140 kilogram yağış düştüğünü söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da Sinop Türkeli ilçesine geldi. Bakan Karaismailoğlu, bölgedeki durumu havadan gözledi.

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta sel bilançosu ağırlaşıyor: Acı haberler üst üste geliyor

353 KİŞİ HAVADAN KURTARILDI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK’ya ait helikopterlerle başta Kastamonu ve Sinop olmak üzere sel bölgesinde mahsur kalan 353 vatandaşı güvenli yerlere ulaştırdı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketi dolayısıyla vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam ediyoruz. TSK’ya ait helikopterler, bölgede gerçekleştirdikleri aralıksız arama kurtarma çalışmalarıyla mahsur kalan toplam 353 vatandaşımızı güvenli yerlere tahliye etti” ifadelerine yer verildi. Helikopterler, Ayancık Devlet Hastanesi’nde yatan hastaların tahliyesinde de görev aldı. Bölgedeki hastanelerde ihtiyaç duyulan oksijen tüpleri de yine bu helikopterlerle taşındı.

Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta sel bilançosu ağırlaşıyor: Acı haberler üst üste geliyor

30 BİN EV ELEKTRİKSİZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kastamonu, Bartın, Karabük ve Sinop’taki sel yüzünde elektrik dağıtım hatlarında arıza meydana geldiğini bildirdi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Bölgede gerek afet kaynaklı gerekse de can güvenliği sebebiyle bazı bölgelere elektrik verilmiyor. Kesintiden etkilenen toplam trafo sayısı 895, abone sayısı da 29 bin 674. Bunlardan 101 trafo ve 9 bin 261 aboneye güvenlik amaçlı enerji verilemiyor.

BAKAN SOYLU: DERELİ’NİN 5 MİSLİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bozkurt’ta kurtarılma anına bizzat şahit olduğu çocuğu kucaklayarak teselli etti. Soylu, “Burası, Dereli’de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli. Ben böyle sel felaketi görmedim” diyerek olayın büyüklüğüne vurgu yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...