Tgrt Haber
08 Şubat 2021 10:42

Beyaz Lahana Faydaları Lahana Hangi Hastalığa İyi Gelir?

İçinde barındırdığı birçok vitamin ve minerallerle bağışıklık sistemine iyi gelen beyaz lahana; C, B ve E vitaminleri, demir, potasyum ve magnezyum mineralleri sayesinde kanser hastalığında da oldukça etkili bir sebzedir. Bir kış sebzesi olan beyaz lahana, zayıflamak isteyenler için de bir numaralı mide dostu... İşte tüm yönleriyle beyaz lahananın faydaları...

Beyaz Lahana Faydaları Lahana Hangi Hastalığa İyi Gelir?
Beyaz Lahana Faydaları,Lahana hangi hastalığa iyi gelir?,Çiğ beyaz lahana kaç kalori?,Beyaz lahananın zararları nelerdir?,Çiğ lahananın faydaları nelerdir?,Beyaz lahana faydaları

Beyaz lahananın yararları, beyaz lahana nelere iyi gelir, beyaz lahana turşusu nelere iyi gelir gibi başlıkları açıklayalım. Beyaz lahana içindeki vitaminler ve mineraller ile özellikle kış aylarında büyük yarar sağlıyor.

Başta Cilt, kalp, göz olmak üzere daha bir çok yararı ile tam bir şifa kaynağı.

Beyaz Lahana Faydaları Lahana Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Beyaz lahana, C, B ve E vitaminleri, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri de içinde barındırır. Bu vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirerek, kanserden korunmaya kadar gidiyor. Ayrıca zayıflamak isteyenler de beyaz lahanayı bolca tüketebilirler.

İşte beyaz lahananın faydaları;

Beyaz Lahana Faydaları Lahana Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Antioksidan özelliği; Yeşil lahana güçlü bir antioksidandır. Kış hastalıklarından tutun, kansere kadar bir çok hastalığa şifa olmaktadır. Karaciğer yağlanması, obezite gibi durumlara da iyi gelir. Vücuttan zararlı besinleri atarak bağırsak, mide ve akciğer kanserine karşı vücudu koruyucudur.

Vitamin deposu; C vitamini olarak depo kaynağıdır. Özellikle salatalarda veya suyunu içmek idrar sökücü olarak da kullanılabilir. C vitaminini almak için taze olarak tüketmek yada haşlayıp suyunu içmek gerekiyor.

Bağışıklık sistemi; Kükürt içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca gastrit ve ülsere karşı da koruyucudur. Hazmı kolaylaştırır.

Beyaz Lahana Faydaları Lahana Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Bağırsağı koruyor; Zengin lif özleri sayesinde mide ve bağırsak hastalıklarına karşı etkilidir. Hem tokluk hissi verir hemde bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlar. Sağlıklı sindirim sistemi için lahana tüketmeye özen gösterin.

Zayıflamaya yardımcı; 100 gramında 25 kalori bulunan beyaz lahana düşük kalorili olmasıyla diyetisyenler tarafından sıkça öneriliyor. Salata, zeytinyağlı sebze yemeği veya çorba olarak beyaz lahanayı tüketebilirsiniz.

Göz sağlığına iyi gelir; İçindeki beta karoten A vitamini ile göz sağlığına büyük yarar sağlıyor. A vitamini gözlere iyi gelerek görme fonksiyonlarının korunmasında yardımcıdır.

Beyaz Lahana Faydaları Lahana Hangi Hastalığa İyi Gelir?

Sivilcelere çözüm; Kükürt özelliği ile sivilce, sedef, egzama gibi cilt hastalıklarına karşı etkilidir. Toksin atıcı özelliği sayesinde ciltteki zararlı toksinlerin vücut dışına atılmasına katkı sağlıyor. Bu sayede cilt kendini yenilemede hız kazanmış oluyor.

Kemikleri güçlendiriyor; Kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineral türleri beyaz lahanada bolca bulunuyor. Bu minerallar ise kemik hastalıklarına karşı büyük yarar sağlıyor. Kemik erimesi gibi ciddi sorunların önüne geçebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...