• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    107977
  • down
    USD
    5.7939
  • down
    EURO
    6.4171
  • down
    GBP
    7.6348
  • up
    Altın
    273.362
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 13.11.2019 - 17:36 Yorum : 0

Bezelye yemeği tarifi ve Bezelye yemeği yapımı, Bezelye yemeği nasıl yapılır, Kolay Bezelye yemeği yapılışı

Tabaklardaki renkli görüntüsüyle ve en lezzetli haliyle patatesli, havuçlu, etli bezelye yemeğinin tarifini sizler için hazırladık. Bezelye yemeğini sevmeyen çok azdır. Küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği bu yemeği, günümüzde artık kıştan yaza, yazdan kışa hazırlanan konservelerle, her mevsim yemek mümkündür. Misafir sofralarının ana yemeği olabilir veya ailenize de kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Pratik ve bir o kadar da lezzetli olan bu yemeği ilk kez deneyecekler de kolaylıkla hazırlayabilir.

Bezelye yemeği tarifi ve Bezelye yemeği yapımı, Bezelye yemeği nasıl yapılır, Kolay Bezelye yemeği yapılışı

Tabaklardaki renkli görüntüsüyle ve en lezzetli haliyle patatesli, havuçlu, etli bezelye yemeğinin tarifini sizler için hazırladık. Bezelye yemeğini sevmeyen çok azdır. Küçükten büyüğe herkesin severek tükettiği bu yemeği, günümüzde artık kıştan yaza, yazdan kışa hazırlanan konservelerle, her mevsim yemek mümkündür. Misafir sofralarının ana yemeği olabilir veya ailenize de kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Pratik ve bir o kadar da lezzetli olan bu yemeği ilk kez deneyecekler de kolaylıkla hazırlayabilir.

Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği
Malzemeler

•    1 kilo bezelye
•    2 büyük boy patates
•    1 büyük boy havuç
•    2 küçük boy soğan
•    1 yemek kaşığı domates salçası
•    2,5 çay kaşığı tuz
•    2 tatlı kaşığı pul biber
•    2,5 su bardağı sıcak su
•    Zeytinyağı
Hazırlanışı
1.    Soğanları, yemeklik küçük doğrayın ve bir tencereye aldığınız zeytinyağının üzerine ekleyip kavurun.
2.    Diğer taraftan patates ve havuçları küp küp doğrayın.
3.    Kavrulan soğana, salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
4.    Salçanın kokusu gidince üzerine patates, havuç ve bezelyeleri ekleyerek bunları ezmeden yavaşça karıştırın.
5.    Üzerini tuzu ve baharatları ekleyerek birkaç dakika daha soteleyin.
6.    Sıcak suyu da ekleyip, altını kıstığınız ocakta 40 dakika kadar pişirin.


Etli Bezelye Yemeği
Eğer bezelye yemeğinizin daha besleyici ve lzeetli hale gelmesini istiyorsanız veya evdeki bireylerden biri etsiz sebze yemekten hoşlanmıyorsa işte onlara yapabileceğiniz en güzel tariflerden biri etli bezelye yemeği…
Malzemeler
•    250 gr kuşbaşı dana eti
•    Yarım kilogram bezelye
•    2-3 tane patates
•    1 adet havuç
•    1 adet kuru soğan
•    3 çorba kasığı sıvı yağ
•    2 çorba kasığı domates salçası
•    Tuz
•    1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı
1.    Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağını aldığınız bir tencereye küçük küçük doğradığınız soğanları alıp kavurun.
2.    Üzerine kuşbaşı olarak doğradığınız dana etini ekleyin ve kavurmaya devam edin.
3.    Patatesi ve havucu küp küp doğrayıp, tencereye ilave ederek kavurun.
4.    Onlar biraz kavrulduktan sonra üzerine salçayı, tuzu ve baharatları da dahil edin ve birkaç dakika daha kavurun.
5.    En son bezelyeyi ekleyip bir tur karıştırdıktan sonra sıcak olacak şekilde suyunu dökün.
6.    Kaynayan başlayan tencereyi 5 dakika harlı ateşte sonra 25 dakika kısık ateşte pişirin.
7.    Patateslerin ve etlerin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra altını kapatın.

 

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber