Tgrt Haber
29 Ocak 2021 15:41

Bilgisayardan WhatsApp Web'i Kullananlara Önemli Uyarı

Her geçen gün yenilikleri tüm kullanıcılarını hem şaşırtıp hem kızdıran dünyanın en yaygın mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, bilgisayarlardan WhatsApp Web erişim sağladığında önemli bir yeniliği daha hayata geçiriyor...

Bilgisayardan WhatsApp Web'i Kullananlara Önemli Uyarı
Bilgisayardan WhatsApp Web&tt2;i Kullananlara Önemli Uyarı,,WhatsApp&tt2;a bilgisayardan girenlere çok önemli uyarı,,WhatsApp,,WhatsApptan yeni özellik,

WhatsApp en son sadece Türkiye'ye dayattığı "Gizlilik Sözleşmesi" nedeniyle büyük tepki toplayıp milyonlarca kullanıcısını kaybetmiş sonra geri adım atarak "gizlilik sözleşmesi"ni iptal etmişti.

Diğer taraftan yeni özelliklerini platforma kazandırmaya çalışan WhatsApp, uygulamasındaki kullanıcıların yüz ya da parmak iziyle de sohbet kayıtlarına erişim imkanı sunan özelliğini şimdi de bilgisayarlara taşıyor.

WhatsApp kullanıcıları artık bilgisayardan WhatsApp'a erişim sağladıklarında mevcuttaki "QR kodu" taratması gerekiyor. Yeni gelen özellik sayesinde artık bu gerekli olmayacak ve webcam ya da parmak izi tarayıcısı olan bir bilgisayar söz konusu olduğunda QR kodsuz WhatsApp'a erişim imkanı sağlayacak.

WhatsApp Web'e girenler dilerse yüz tanıma özelliğini kullanarak sohbetlerine ulaşacak, dilerse de bilgisayarının ekran kilidini sağlayan parmak izi tarayıcısını kullanabilmeleri mümkün olacak.

Bilgisayardan WhatsApp Web'i Kullananlara Önemli Uyarı

Bu yeni özelliğin aktif olmasıyla birlikte WhatsApp'a bilgisayardan erişim için telefona ihtiyaç kalmayacak. 

WhatsApp'tan yapılan yazılı açıklamada: "Bunu yapmak için, cep telefonu işletim sisteminde bulunan yüz veya parmak iziyle kilit açma özelliğinden yararlanıyoruz. WhatsApp Web veya masaüstü uygulamasını WhatsApp hesabınıza bağlamak için şimdi yüzünüzü veya parmak izi kilidini kullanmanız istenecek." denildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...