Tarih : 10.02.2021 - 12:57 Yorum : 0

Cevizli Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Tereyağlı Cevizli Kurabiye Tarifi

Cevizli anne kurabiyesi beş çaylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Mis gibi kokusu, ağızda hemen dağılan yapısı, tarçın, tereyağı ve cevizin muhteşem buluşması cevizli kurabiye tarifini sizler için hazırladık... İşte muhteşem lezzetiyle cevizli anne kurabiyesi tarifi...

Cevizli Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Tereyağlı Cevizli Kurabiye Tarifi

Alınacak Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı tane ceviz içi

Cevizli Anne Kurabiyesi Tarifi 

  • Kurabiye hamurunu hazırlamak için gereken tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.
  • Malzemeler birbiriyle özleşene kadar yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yassı şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Kurabiyelerin üzerine ceviz içi koyun.
  • Önceden ısıtılmış fırından 175° 20 dakika kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkararak hafif soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun…

Cevizli anne kurabiyesi kaç kalori? 

1 adet cevizli kurabiye yaklaşık olarak 90 kaloriye denk gelmektedir.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber