Tgrt Haber
19 Nisan 2020 01:07

Covid-19 antikor hızlı test nedir Koronavirüs antikor testi

Sağlık çalışanlarının korunmasına yönelik, Korona virüs antikor testi Covid-19’a karşı kazandığı bağışıklık hakkında fikir sahibi olmak için kullanılacak.

Covid-19 antikor hızlı test nedir Koronavirüs antikor testi
koronavirüs,covid-19

Covid-19 antikor hızlı test nedir Koronavirüs antikor testi

Korona antikor test kitleri ile hastalığa yakalanıp atlatan kişilerin bağışıklık kazanıp kazanmadığı belirlenecek. Öte yandan hiç bir belirti yaşamayan ve bir sağlık kuruluşuna gitmeyen kişilerin enfekte olup olmadığını tespit etmek. Sağlık çalışanlarının korunmasına yönelik, Korona virüs antikor testi Covid-19’a karşı kazandığı bağışıklık hakkında fikir sahibi olmak için kullanılacak.

Enfekte olduğu bilinen ve iyileşen hastalarda bağışıklı gelişimini kontrol etmek. Bağışıklık tespit edilen kişilerin immün plazma bağışı yapmasını sağlamak. Online akıllı sosyal mesafenin ve işyerinde çalışma koşullarının düzenlenmesine yardımcı olması görüşleri ön planda.

ABD Covid-19 antikor test kiti 

ABD Icahn Tıp Fakültesi mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Florian Krammer ve ekibinin; ELISA Antikor Test Metodu adını verdikleri bir yöntem ile; Coronavirüse karşı savunma yapan güvenilir bir antikor çeşidi bulduklarını açıkladılar. Haberin devamında Prof. Dr. Krammer, buldukları bu Covid-19 antikorlarında serum üretileceğine vurgu yapıldı.

İngiltere Covid-19 antikor test kiti 

Basında yeralan haberlere göre, İngiltere 15 dakikada sonuç veren ev tipi Covid-19 antikor test kiti tasarladı. Fakat Profesör Chris Whitty ev tipi test kitlerinin, şimdilik piyasaya verilmesi fikrine karşı çıktı. Önceliğin sağlık sektörü çalışanların olması gerektiğini savundu.

İran Covid-19 antikor test kiti 

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Başkanı Kiyanuş Cihanpur, Corona antikor hızlı test kitlerinin yakında piyasaya süreceklerini bildirdi. Kovid-19 antikor tanı kitini, İran tabanlı teknoloji şirketleri tarafından üretildiğini söyledi. Cihanpur korona hızlı test kitlerinin, düşük maliyetli ve geniş kitleye ulaşmasının avantajına dikkat çekti.

Kaynak : Covid-19 Antikor Testi Nedir Koronavirüs Antikor testi ne için yapılır?

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...