Tgrt Haber
21 Ocak 2021 13:58

Güzellik ve Estetik Nedir? Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz...

Yüzümün çeşitli bölgelerinde birkaç tane benim var. Bunları ameliyatla aldırabilir miyim?. İyi huylu benlerin ameliyat edilince kötü huylu hâle döndüğünü söylüyorlar. Bu doğru mudur? Bu haberimizde: "Güzellik ve estetik nedir?, Estetik hakkında merak ettikleriniz"i sizler için açıklamaya çalışacağız...

Güzellik ve Estetik Nedir? Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz...
Güzellik ve Estetik Nedir,Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz,Güzellik nedir ne anlama gelir?,Estetik nedir?

Yüz bölgesindeki benlerin yüzde 99'u iyi huyludur. Bu benlerin aldırılması kişinin isteğine bağlıdır. Yüzümüzdeki benler herhangi bir dönemde büyür, kabuklanır, kanar ve renk değiştirirse, ameliyatla çıkarılmalarında fayda vardır. Ameliyat izi açısından operasyon, ben ne kadar küçükken yapılırsa o kadar başarılı olur. İyi huylu bir benin ameliyat edilince kötü huyluya dönüşmesi söz konusu değildir. Ancak, yüzdeki benlerin küçük bir bölümü zaten kötü huyludur. Bunların da asıl tedavisi ameliyatla çıkarılmasıdır.

Güzellik ve Estetik Nedir? Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz...

Aynaya baktığımda burnumun şeklini beğenmiyorum. Burun deliklerim çok büyük ve birbirinden farklı. Ameliyatı sırasında burun deliklerimi eşitlemek mümkün mü?

Estetik burun ameliyatı (Rinoplasti) normalde burun deliklerinden girilerek yapılan, ancak burun deliklerinde herhangi bir değişiklik (büyüme veya küçülme) oluşturmayan ameliyatlardır. Bu operasyon sırasında burun deliklerine ancak delikler normalden büyükse veya eşit değilse, müdahale edilir. Sizin durumunuzda her iki deliği eşit hâle getirmek mümkün.

Güzellik ve Estetik Nedir? Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz...

Göğüslerim normalden büyük ve yaptırdığım tetkiklerde çok sayıda kist olduğu tespit edildi. Bu durumda göğüslerimi ameliyatla küçülttürmemde bir sakınca var mı?

Göğüslerdeki kistler iyi huylu oluşumlar olup, kötü huylu hâle dönmeleri söz konusu değildir. Göğüslerinde çok sayıda kisti olan kadınların kistleri ameliyatla tek tek çıkarılmaz. Büyük göğüslü bir hastada meme küçültme ameliyatı yapıldığında, zaten çıkan meme dokusu içinde kistlerde bulunacağından, kist sayısında azalma sağlanmış olur. Bu yüzden meme küçültme ameliyatının hiçbir sakıncası olmadığı gibi, faydası da vardır.

Güzellik ve Estetik Nedir? Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz...

Son zamanlarda sıkça ayak estetiği ile ilgili yazılar okuyoruz, gerçekten estetik olarak ayağın küçültülmesi mümkün müdür? Böyle bir ameliyat yapılırsa kişinin yürüyüşü değişir mi?

Güzellik ve Estetik Nedir? Estetik Hakkında Merak Ettikleriniz...

Ayak estetiği, ne yazık ki birçok okurun yanlış olarak değerlendirdiği gibi, ayağın küçültülmesi değildir. Ayaklarımız, tüm vücudumuzun yükünü taşıyan ve son derece hassas dengelerle Allah tarafından yaratılmış muhteşem organlarımızdır. Bu sebeple dengeyi bozmadan ve işlevini yitirmesine yol açmadan küçültme yapmak mümkün olmaz. Ayak estetiği olarak yapılabilecek işlemler, batan tırnakların düzgün çıkmasının sağlanması, nasırlı bölgelerin nasırlarının giderilmesi ve normalde olmayan genellikle yanlış ayakkabı seçimi sebebiyle zamanla oluşan ayak kemiklerinin düzeltilmesinden ibarettir.

Estetik ve Güzellik Nedir?

Estetik ve Güzellik Nedir?

Güzellik sübjektiftir, her kişide farklı yansıması olur: fakat estetik objektif ölçütleri olan bir disiplindir bunun için güzellik görecelidir ama estetik evrenseldir... Kısaca estetik de daima zevkli olanı ararız, onun için o somut bir güzellik tarifi değildir. Daha zevkli olanı aramayla ilgili -sonu olmayan- bir yolculuktur diyebiliriz...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...