Tgrt Haber
31 Ekim 2018 19:45

Hamam böceği neden olur nasıl yok edilir Hamam böcekleri için ilaç

Hamam böcekleri, diğer böceklerden farklı olarak daha büyüktür. 50 mm uzunluğundadır. Hamam böcekleri için ilaç hamam böceği neden olur hamam böceği nasıl yok edilir

Hamam böceği neden olur nasıl yok edilir Hamam böcekleri için ilaç
Hamam böceği

Hamam böceği, diğer böceklerden farklı olarak daha büyüktür. 50 mm uzunluğundadır. 6 bacağı, iki anteni ve bazı kanatları vardır ancak çoğu uçamamaktadır. Hamam böceği neden olur nasıl yok edilir Hamam böcekleri için kesin çözüm var mı? İnsanlar genellikle kirli ve temizlik konusunda iyi olmayan mekânlarda bu böceklere rastlarlar. Bunun için banyo, mutfak gibi yerleri temizlerken hamam böcekleri görülebilir. Hamam böceklerinin beslendiği bu kirlenmiş kaynakları yani besinleri ortadan kaldırmak en iyi çözümlerden biri olacaktır. Aksi takdirde hızlı üreyip büyüdükleri için bir hamam böceği istilasına uğrayabilirsiniz. Evdeki tüm boşluklara girebilir, çatlardan geçebilir, ev eşyalarınıza çıkabilir veya kanalizasyon borularına kadar ulaşabilir.

Hamamböceği en yaygın haşere sorunlarından biri iken, aynı zamanda en inatçı olanlardan biride olabilir. Böceklerden kurtulmak zordur, çünkü böcekler birçok alanda saklanır, hızla ürerler, çok yüksek bir üreme potansiyeline sahiptir ve böcek ilaçlarına karşı direnç geliştirebilirler.

Hamam böceği zararlı mı? Hamam böceği insanın ağzına girer mi?

Hamamböcekleri, genellikle E. coli ve Salmonella isimli bakteriler ile yiyecekleri parçalamakta, bu nedenle dokundukları yerler temizlenmeli, göz ardı edilmemelidir. Hamamböceği insanın ağzına girmese de hamamböceği dışkısı ve zamanla ölü böceklerin vücut kısımlarına maruz kalmak bile alerjileri ve astımı tetikleyebilir.

Bir hamamböceği istilasından evinizi kurtarmak için gereken süre, büyük ölçüde türlere ve istila büyüklüğüne bağlıdır. Birçok tezgâh üstü ürün kullanan ev sahibi, bir hamamböceği istilasına karşı genellikle maruz kalarak çözüm bulamamaktadır çünkü hamam böcekleri bazı ev kullanımı için üretilen böcek öldürme spreylerine karşı duyarlılık gösterebilir.

Hamamböceği kontrolündeki savaşı kazanmak için, bilmeniz gerekenler:

Hamam böceği neden olur?

Hamamböcekleri, çatlaklar, kanallar, kanalizasyon ve drenaj boruları gibi birçok farklı yolla evinize girebilir. Bakkal çantaları, kutular, çantalar ve biz bile kendi ürünlerimizle eve getirebiliyoruz!

Hamam böcekleri nerede yaşar, hamam böceği ne yer ve kışın ne yapar

Eviniz, bazı zararlı böcek türleri için ideal bir üreme alanıdır. Bunların başında hamam böcekleri gelir. Bol miktarda yiyecek, sıcaklık, su ve yuvalama alanları ile eviniz onlar için biçilmiş kaftandır ve tüm yıl boyunca aktif kalabilirler.

Hamam böcekleri bitmiyor, nasıl ürerler?

Hamamböcekleri çabuk çoğalırlar. Gördüğünüz her biri için, duvarlarınızın arkasında çok daha fazlası saklı olabilir. Hamamböcekleri tipik olarak nokturnal olduğundan, eğer birini gördüyseniz , muhtemelen hepsini görmediniz. Günde gördüğünüz birkaç hamamböceği, muhtemelen aşırı kalabalık tarafından zorla göç ettirilebilecekleri anlamına gelebilir. Böyle durumlarda şiddetli istila muhtemel bir işaretidir.

Hamam böceği zararları nelerdir hangi hastalıklara neden olur?

Alerjiler ve Astım, Hamamböceği kabuklarından ve özellikle ölü deriden ve dışkılarından kaynaklanan döküntüler olabilir. Evin içine yayılan veya düşen bu döküntüler özellikle çocuklarda ve hassas bireylerde alerjiyi tetikleyebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...