Tgrt Haber
09 Nisan 2020 13:35

İftar yemeği menüsü 7 Ramazan iftar menüsü

On bir ayın sultanı Ramazan'ın gelişi ile beraber sofralar da bereketleniyor. Gerek sahur gerekse iftar için sevdiklerine lezzetli ve güzel yemek yapmak isteyen hanımlar ve beyler, en lezzetli menüleri araştırmaya başladı bile. Bu aramalarda, 'Bugün iftarda ne yemek pişirsem?' sorusuna yoğun bir şekilde cevap aranmaya başlıyor. İşte, 'Bugün ne yemek yapsam?' sorusuna cevap olarak sofralarınızda yapabileceğiniz en güzel iftar yemekleri sizler için hazırladığımız haberimizde,..

İftar yemeği menüsü 7 Ramazan iftar menüsü
İftar yemeği menüsü 7 Ramazan iftar menüsü
  1. Düğürcük çorbası
  2. Tas kebabı
  3. Pirinç pilavı
  4. Yoğurtlu havuç saltası
  5. Hamsi köy sütlacı

 

 

Düğürcük çorbası

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 litre et veya tavuk suyu
  • Az kimyon
  • Tuz ve nane

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye ince doğradığınız soğanları ve tereyağını alın ve birlikte hem eritin hem kavurun.
  2. Domates ve biber salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
  3. 1 litre kadar et veya tavuk suyunu ekleyin.         
  4. İnce bulguru da ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın.
  5. Kaynadıktan sonra altını biraz kısın ve baharatları ekleyin. Bu şekilde 7 dakika kadar daha kısıkta pişirin.
  6. Piştikten sonra üzerine maydanoz ve kuru naneyi ekleyerek servis edin.

 

Tas kebabı

Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

 

Hazırlanışı

  1. Tencereye sıvı yağı alıp ısıtın. Etleri ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip pişirin.
  2. Etler pişerken havucu, patates, soğanı küpler halinde doğrayın.
  3. Bir derin tencereye yağı ve soğanları alıp 1 dakika kavurun. Üzerine pişen etleri ekleyin. Karıştırın. Patates ve havuçları da ekleyin. 2 dakika kadar kavurun.
  4. 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyin ve iyice karıştırın. Sebzelerin üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin ve ardından servis yapın.

 

Hamsi köy sütlacı

Malzemeler

  • 2 kg süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı

 

Hazırlanışı

  1. Önce pirinçleri az suda haşlayın.
  2. Bir tencereye sütü ekleyin, karıştırın. Üzerine haşladığınız pirinçleri ekleyin. Ortalama yarım saat kadar birlikte kaynatın.
  3. Şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.
  4. Sütten bir kaba alın ve üzerine yumurta sarısını ekleyerek ılıştırın ve süte yavaş yavaş dahil ederek hızlı karıştırın. Bu şekilde 10 dakika daha kaynatın.
  5. En son tek kişilik kaplara alıp dilerseniz fırında üzerini yakabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...