Tgrt Haber
19 May 2022 14:12 - Güncelleme : 19 May 2022 14:19

İmar barışı olacak mı? İmar affı 2022 tekrar çıkar mı? Bakan Kurum kaçak yapılar için beklenen haberi verdi

Çalışma, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum imar barışı 2022 hakkında açıklama yaptı. Ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı kayıt altına alınan yapıların imar barışı için bekleyiş sürüyor. 2018 yılında çıkan imar affına 10 milyon başvuru gelirken gözler ‘’İmar barışı 2022 olacak mı? İmar affı tekrar çıkacak mı? Kimler imar barışından faydalanabilir?’’ sorularına çevrildi.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Milyonlarca vatandaşın ''İmar barışı olacak mı?' sorusuna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum cevap verdi.
imar barışı,murat kurum
Milyonlarca vatandaşın ''İmar barışı olacak mı?' sorusuna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum cevap verdi.

Milyonlarca vatandaş imar barışı uygulamasının tekrar çıkmasını bekliyor. 2018'de çıkan imar barışını kaçıranlara bir fırsat daha verilip verilmeyeceğine son noktayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum cevap verdi. 10 milyondan fazla başvuru oldu. İşte imar barışı hakkında bilmeniz gerekenler…

İMAR BARIŞI 2022 ÇIKACAK MI?

Kaçak ve yönetmeliğe aykırı yapılmış konutların affına yönelik çıkarılan imar barışı hakkında Bakan Kurum açıklama yaptı. Peki imar barışı çıkacak mı? Yeni bir imar barışının yapılıp yapılamayacağına ilişkin Bakan Kurum, "Şu an için yeni bir imar barışı söz konusu değil" cevabını verdi. Buna göre 2022 imar barışı beklenmiyor.

İmar barışı olacak mı? İmar affı 2022 tekrar çıkar mı? Bakan Kurum kaçak yapılar için beklenen haberi verdi

İMAR BARIŞI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

İmar barışı hakkında araştırma yapanlar başvurusu süreci hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki imar barışı başvurusu nereye yapılır?

E-devlet sisteminden Yapı Kayıt Belgesini doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

KİMLER İMAR BARIŞINDAN YARARLANABİLİR?

İmar barışı ruhsatsız, imara aykırı ya da ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapılar için geçerlidir. Aynı zamanda iskanlı ama daha sonradan değişik ve ilave yapılmış olan yapılar, ruhsata uygun olup iskan alamamış yapılar da imar affından faydalanabilir. İşte imar barışından yararlanabilecek yapılar:

  • İmar barışı kat irtifak tapusu olup kat mülkiyeti tapusu olmayan
  • Çeşitli sebeplerden dolayı iskân alamamış yeni yapılar İmar mevzuatı dışına çıkan yani fazla kat ve daire yapan
  • İskânlı olan yapının, herhangi bir bağımsız bölümüne ait balkon kısmına eklenti yapanlar
  • Tapusu olmayan gecekondular
  • Güneş Enerjisi Santralleri (GES)
  • Prefabrik yapılar
  • Tapu tahsis belgesi olan yapılar

Peki İmar Barışından önce alınmış yıkım kararları ve idari para cezaları ne olacak?

İmar Kanunu’na göre alınmış yıkım kararları ve idari para cezaları iptal edilecektir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
NECMİ RAYMAN 18 Ekim 2022 22:49

SAYIN BAKANIM YENİ BİR INAR BARIŞİ ŞART OLD HERKES MAĞDUR LÜTFEN HALKIN SESİNİ DUYUN SAYIN CUMHUR BAŞKANIM BAKANIM...

Yaşar Güney 13 Ekim 2022 18:08

Kanunları çiğne, her türlü alavere dalavereyi yap, sonrada İmar barışı istiyoruz. Kanunlara uyan dürüst vatandaşların suçu ne...

Hüseyin kılıç 6 Ekim 2022 22:01

Sayın bakanım imar barışını tekrar gözden geçirmenizi rica ederim en az 10 milyon kişi bu yasayı bekliyor hem devletin kasasına yüklü miktar bi meblağ girecek hemde seçim için büyük bir avantaj olacak saygılarımla

Muhsintutar 5 Ekim 2022 23:21

imar barış istiyoruz bakanım

Mehmet çelik 2 Ekim 2022 19:15

İnsanlar bu imar barışı için ortak olan evleri satamiyor kardeşler arasında mağdur iyet oluyor ve elektrik her ay cezali olarak ödeniyor bu mağduriyeti ortadan kaldirmanizi rica ediyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...