Tgrt Haber
27 Aralık 2019 17:11

İrmik tatlısı tarifi ve En kolay irmik tatlısı yapımı, Nefis irmik tatlısı nasıl yapılır

Geleneksel tatlılarımızdan olan irmik tatlısının bir de portakallı halini denemeye ne dersiniz? Bu tarif mis gibi portakal kokusu ile şerbetinin tadıyla oldukça lezzetli olacaktır. Misafir sofralarınızın en göz alıcı tatlılarından biri olan irmik tatlısının en güzel tarifi için yazımıza devam edin.

İrmik tatlısı tarifi ve En kolay irmik tatlısı yapımı, Nefis irmik tatlısı nasıl yapılır
İrmik tatlısı tarifi ve En kolay irmik tatlısı yapımı, Nefis irmik tatlısı nasıl yapılır,

Geleneksel tatlılarımızdan olan irmik tatlısının bir de portakallı halini denemeye ne dersiniz? Bu tarif mis gibi portakal kokusu ile şerbetinin tadıyla oldukça lezzetli olacaktır. Misafir sofralarınızın en göz alıcı tatlılarından biri olan irmik tatlısının en güzel tarifi için yazımıza devam edin.

Pratik bir tatlı olan irmik tatlısının en güzel hali

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
  • Birkaç yemek kaşığı portakal rendesi

Şerbeti için malzemeler

  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri oda sıcaklığında bekletin.
  2. Bir tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3,5 su bardağı suyu ilave edin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamak üzere iken içine 5-6 damla limon suyu ekleyerek yine karıştırarak 5 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
  3. 3 yumurtayı bir çırpma kabına alın ve üzerine 1 su bardağı şekeri de ilave ederek mikserle birkaç dakika çırpın.
  4. Köpük köpük olana dek karıştırdığınız yumurta ve şeker karışımın iyice karıştığından emin olduktan sonra üzerine 1 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı sıvı yağı ilave ederek tekrar karıştırın.
  5. Üzerine toz malzemeleri yani 1,5 su bardağı irmiği, 1 paket kabartma tozunu ve 1 su bardağı un ekleyerek tekrar çırpın.
  6. En son içine rendelediğiniz portakal kabuklarını ilave edin ve tekrar birkaç kez karıştırın.
  7. Önceden fırınınızı 170 dereceye açın.
  8. Bir fırın kabını güzelce yağlayın ve üzerine kek karışımını ilave edin.
  9. Fırında 30 dakika kadar pişirin. Kürdan testini mutlaka yapın fakat testi ilk 30 dakikadan sonra yapın. İlk 30 dakika fırını açarsanız, kekinizin sönmesine neden olacaktır.
  10. İrmik tatlınızın kekini fırından çıkartın ve ilk sıcaklığı gidene kadar 5 ila 7 dakika arasında bekletin.
  11. Keki dilimleyin.
  12. Ardından soğumaya bıraktığınız şerbeti alın ve ilk sıcaklığı giden irmik tatlınızın kekine bir kepçe yarımı ile dökün. Tüm kenarlarına geldiğinden emin olun.
  13. Keki yarım saat kadar bekletin. Şerbeti iyice çeksin. Ardından dilimlerin üzerini hindistan cevizi veya Antep fıstığı tozu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...