Tgrt Haber
04 Mart 2020 14:59

Kahvaltılık mayasız mini pizza tarifi, Mayasız pizza tarifi ve mayasız pizza yapımı

Kahvaltılık mayasız, beklemeden ve kıyır kıyır bir pizza hazırlamak ister misiniz? Dilediğiniz malzemeler ile bu hamuru arttırabilirsiniz. Aşağıda verdiğimiz tarifteki ölçülere birebir uyulduğunda mini pizza yaparsanız 2 tepsi pizza çıkacaktır.

Kahvaltılık mayasız mini pizza tarifi, Mayasız pizza tarifi ve mayasız pizza yapımı
Kahvaltılık mayasız mini pizza tarifi, Mayasız pizza tarifi ve mayasız pizza yapımı,

Kahvaltılık mayasız, beklemeden ve kıyır kıyır bir pizza hazırlamak ister misiniz? Dilediğiniz malzemeler ile bu hamuru arttırabilirsiniz. Aşağıda verdiğimiz tarifteki ölçülere birebir uyulduğunda mini pizza yaparsanız 2 tepsi pizza çıkacaktır.

Kahvaltılık Mayasız Mini Pizza Tarifi

Hamuru için malzemeler

    1 adet yumurta
    4 yemek kaşığı yoğurt
    5 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı toz şeker

Dışı için malzemeler

  • 2 adet kırmızı biber
  • İstediğiniz miktarda mantar
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 2 tane parmak sucuk (ortadan ikiye kesip, kesilen kısmı tekrar ortadan ikiye keserseniz daha küçük şekil alacaktır.)
  • 6 adet sosis
  • 1 kase mısır
  • 1 kase dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 kase dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 2 adet domates (soyulmuş ve küp küp doğranmış)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Sos için malzemeler

    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
    2 yemek kaşığı ketçap
    1 tutam kekik
    1 tutam fesleğen
    Bir miktar tuz
    Su (yaklaşık bir çay bardağı. Bu miktarı artırabilirsiniz kıvamına göre)

Hazırlanışı

  1. Hamuru için 1 adet yumurtayı, 4 yemek kaşığı yoğurdu, 5 yemek kaşığı zeytinyağını, 1 paket kabartma tozunu, aldığı kadar unu, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı toz şekeri bir kapta karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edin. Güzelce yoğurduktan sonra bir kenara alın.
  2. Salçalı sosu için 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı), 2 yemek kaşığı ketçabı, 1 tutam kekiği, 1 tutam fesleğeni, bir miktar tuzu, yaklaşık bir çay bardağı suyu alın ve karıştırın.
  3. Dış harcı için tüm malzemeleri minik minik doğrayıp karıştırın.
  4. Hazırladığınız hamurdan parçalar kopartın ve mandalina büyüklüğündeki bu parçaları açın.
  5. Açtığınız hamura salçalı sosu sürün ve üzerine dış malzemelerinden ilave ederek en son üzerine kaşar rendesi serpin.
  6. Ortalama 200 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakikaya kadar kontrollü olarak pişirin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...