Karatay lokumu tarifi, Karatay Lokumu | Lokum ve Diyet tarifleri
Diyet yaparken, canımız en çok da tatlı çeker. Ne yapacağımızı şaşırdığımız bu anlarda elimize bir kavanoz çikolata alıp kaşıklamak bile isteriz. Tatlı isteğimizin daha sağlıklı atıştırmalıklarla karşılanabileceği harika tarifler hazırladık. Bunlar özellikle Prof. Dr. Canan Karatay’ın tavsiyelerine göre hazırlanmış atıştırmalıklardır.
Diyet yaparken, canımız en çok da tatlı çeker. Ne yapacağımızı şaşırdığımız bu anlarda elimize bir kavanoz çikolata alıp kaşıklamak bile isteriz. Tatlı isteğimizin daha sağlıklı atıştırmalıklarla karşılanabileceği harika tarifler hazırladık. Bunlar özellikle Prof. Dr. Canan Karatay’ın tavsiyelerine göre hazırlanmış atıştırmalıklardır. Tatlı krizlerimizde hem gözümüzü doyuracak hem nefsimizi köreltecek hem de ağzımızın tadını yerine getirebilecek bu lezzetli Karatay lokum tariflerini denemenizi tavsiye ediyoruz. Severek tüketebileceğiniz bu atıştırmalıkları, misafirleriniz için de hazırlayarak harika sunumlar hazırlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra misafirliğe giderken de harika lezzetli ikramlar götürebilirsiniz. Bu pratik ve bir o kadar da lezzetli lokum tariflerine pötibör bisküvi, az rendelenmiş limon, portakal da ekleyebilirsiniz. Özellikle muz da bu lokumlara harika bir tat katmakla bilinmektedir. Damak tadınıza göre cevizini, fındığını veya diğer tüm malzemeleri azaltıp arttırabilirsiniz.
İnanamayacağınız Kadar Güzel Lezzeti ve Sağlıklı Malzemeleri İle Karatay Lokumu Tarifi
Malzemeler
- Hurma
- İncir
- Ceviz
- Fındık
- Fıstık
- Tarçın
- Toz zencefil
- Toz karanfil
- Toz zerdeçal
Hazırlanışı
Hurmayı, inciri, cevizi, fındığı, fıstığı, tarçını, toz zencefili, toz karanfili ve toz zerdeçalı mutfak robotundan geçirin. Ardından elde ettiğiniz hamura, elinizle şekil verin. Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı dolu kaba atarak topları bunlara bulayın ve servis tabağına alın.
Karatay Lokumu Tarifi
Malzemeler
- 1/2 çay bardağı çiğ fındık
- 2/3 çay bardağı ceviz
- 1/2 çay bardağı çiğ badem
- 4 adet incir
- 4 adet hurma
- 9-10 adet gün kurusu kayısı
- Hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı tarçın
Bu malzeme ile fotoğraftaki büyüklükte 25- 30 adet Karatay Lokumu yapılabiliyor.
Hazırlanışı
- 2/3 çay bardağı cevizi, yarım çay bardağı fındığı, mutfak robotunda biraz iri kalacak şekilde çekin.
- Üzerine, 9 – 10 adet gün kurusu kayısıyı, 4 adet inciri ve 4 adet hurmayı ilave edin ve mutfak robotundan yarım dakika daha çekin.
- Güzelce karıştırdığınız bu karışımdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartın ve yuvarlayın.
- Ardından hindistan cevizi dolu bir kaseye bu topları atın ve topları iyice hindistan cevizine bulayın. Ardından servis tabağına alın.