• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    103118
  • up
    USD
    5.7755
  • up
    EURO
    6.3762
  • down
    GBP
    7.4211
  • up
    Altın
    270.261
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 31.10.2019 - 09:45 Yorum : 0

Limonlu kek tarifi, Limonlu kek nasıl yapılır, Limonlu kek yapmanın püf noktaları

Çay saatlerinin, okul çantalarının, yolculukta yanımıza alacağımız ilk şey olarak vazgeçilmezimiz olan kekin mis gibi limonlu kek ve damla çikolatalı limonlu tariflerini hazırladık. Puf puf limonlu kek tarifleri için tariflerimize göz atın. Eğer evde sütünüz yok ise yoğurtla da limonlu kek yapabilirsiniz. İlk tarifin içine dilerseniz, tarçın veya ceviz de ekleyebilirsiniz.

Limonlu kek tarifi, Limonlu kek nasıl yapılır, Limonlu kek yapmanın püf noktaları

Çay saatlerinin, okul çantalarının, yolculukta yanımıza alacağımız ilk şey olarak vazgeçilmezimiz olan kekin mis gibi limonlu kek ve damla çikolatalı limonlu tariflerini hazırladık. Puf puf limonlu kek tarifleri için tariflerimize göz atın. Eğer evde sütünüz yok ise yoğurtla da limonlu kek yapabilirsiniz. İlk tarifin içine dilerseniz, tarçın veya ceviz de ekleyebilirsiniz.

Mis gibi ev yapımı limonlu kek tarifi

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı (300-350 gram) un
  • 1 adet limon

Hazırlanışı

  1. Yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın. Bu aşamada malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  2. Limonun kabuğunu güzelce yıkadıktan sonra, küçük kısmı olan bir rende ile rendeleyin ve ardından suyunu sıkın.
  3. Yumurtalı karışımın üzerine süt, limon suyu ve rendesi, vanilya, sıvıyağı ekleyerek iyice çırpın.
  4. En son üzerine kabarta tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Yağladığınız kek kalıbına hamuru dökün ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika boyunca pişirin. Fırını kapattıktan sonra, hemen keki çıkartmayın ki sönmesin.
  6. Ardından fırından çıkartıp, soğuttuğunuz kekin üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.

Yoğurtlu limonlu kek tarifi

Limon ile damla çikolatayı birlikte kullanarak, kekinizin lezzetini arttırabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağından toz şeker
  • 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı damla çikolata

Hazırlanışı

  1. Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirin ve ardından kekinizi yapmaya öyle başlayın.
  2. Şekerle limon kabuğu rendesini güzelce karıştırarak çırpın. Şeker ve limon kabuklarının birbiri ile özleşmesini sağlayın.
  3. Yumurtaları ekleyin ve beyaz homojen bir hale gelene kadar çırpın.
  4. Üzerine, sıvıyağı, yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  5. Kabartma tozu, vanilya ve unu da yavaş yavaş ekleyerek çırpamaya devam edin.
  6. En son damla çikolataları ekleyin ve artık bir spatula veya kaşık ile karıştırın.
  7. Kek kalıbınızı yağlayın ve önceden ısıttığınız 170 derecedeki fırında 50 dakikaya yakın pişirin.
  8. Kürdan testinden geçerse, fırını kapatın ve keki fırından çıkartmadan orada 15-20 dakika kadar ılınmasına izin verin ki kekinizin kabarıklığı sönmesin. Ardından fırından çıkartın ve üzerini pudra şekeri ile süsleyin.
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber